Keresés EN

Kultúra

Társadalmi vállalkozások – helyi identitás és tudás

A nők természetükből kifolyólag irányítják a közösségek megszervezését és átalakulását. A társadalmi vállalkozások, mint a közösségi kézművesség fejlesztésének eszközei, elősegítik a helyi kultúrák és gazdaságok fellendítését, különösen Brazíliában. A kézművességbe való befektetés a tudás és javak újraelosztását is elősegíti, emlékeztetve minket arra, hogy minden alkotás a természeti erőforrásokból származik.

A kézművesség tisztelete és annak öröksége áll a Társadalmi vállalkozások, helyi identitás és tudás című kiállítás középpontjában, mely a Budapesti Brazil Nagykövetséggel együttműködve a Hagyományok Háza Halmos-Karsai termében látható. A kiállítás arra hívja fel a figyelmet, hogy érdemes tudatosan és figyelmesen újra megnézni mindent, ami tiszteletet érdemel. Különösen így van ez a kézművességgel.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Oscar-nap a Művészben

Március 11-én 96. alkalommal díjazza az előző év legjobb filmjeit és filmeseit az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Nincs is jobb hangolódó program a gálára, mint a március 10-ei Oscar-nap a Művészben, amikor 13 órától estig jelölt filmeket nézhetünk meg.

Kultúra

Janikovszky-est a vaksötétben – avagy a lemez két oldala

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület közreműködésével március 13-án a Lurdy Moziban egy egyedülálló képzeletszínházi előadásban lesz részünk, A lemez két oldala címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra és szavakra koncentrálva fedezhetjük fel mindennapjaink rejtett oldalait.

Szabadidő

Dolgozó anyává válni: visszatérés a munka világába

A szülési szabadság utáni visszatérés a munka világába óriási változást jelent, így minél közelebb érünk a visszatérés időpontjához, úgy sokasodnak az aggodalmaink az új életszakasszal kapcsolatban. Milyen változások történnek, mikor megérkezik a dolgozó anya szerepe az életünkbe? Milyen kihívásokra számíthatunk ebben az időszakban? Miként tudunk tudatosan felkészülni a visszatérésre?

Kultúra

Mai Manó fotográfiái

A PaperLab Galériában kiállított 50 fotóból álló, ingyenesen megnézhető válogatásban olyan alkotásokat láthatunk, amelyeket Mai Manó fotográfus a budapesti műtermeiben készített a századforduló környékén.

Neked ajánlott

A