Keresés EN

A hazai fotográfiában Kardos Sándor több mint harminc éve létező Hórusz Archívuma évtizedek óta megkerülhetetlen, egyszemélyes intézmény, a privát fotográfia kiemelkedő és megőrzendő öröksége. Az Eidolon Centre for Everyday Photography csapata az elmúlt időszakban sajátos feltárást, kincskereső munkát kezdett meg az archívum hosszú évekig érintetlenül álló dobozaiban: olyan képeket kerestek, amelyek eddig még nem kerültek felszínre – ezt a módszert az archívum megmozdításának nevezték el.

A megmozdítás a pincében várakozó dobozok gyors eredménnyel kecsegtető, kísérleti szondázása volt, azzal a céllal, hogy az anyagból ezer darab új, a közönség által eddig nem látott képet nyerjenek ki – ezek hamarosan a Hórusz Archívum új weboldalán nézegethetők. Az akció közben pedig több olyan anyaggal is találkoztak, amiket kiállítás formájában tárnak a közönség elé – ezek első állomása a Képbírálat címet viselő kiállítás, amit október 13-ig láthatunk.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Oscar-nap a Művészben

Március 11-én 96. alkalommal díjazza az előző év legjobb filmjeit és filmeseit az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Nincs is jobb hangolódó program a gálára, mint a március 10-ei Oscar-nap a Művészben, amikor 13 órától estig jelölt filmeket nézhetünk meg.

Kultúra

Janikovszky-est a vaksötétben – avagy a lemez két oldala

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület közreműködésével március 13-án a Lurdy Moziban egy egyedülálló képzeletszínházi előadásban lesz részünk, A lemez két oldala címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra és szavakra koncentrálva fedezhetjük fel mindennapjaink rejtett oldalait.

Szabadidő

Dolgozó anyává válni: visszatérés a munka világába

A szülési szabadság utáni visszatérés a munka világába óriási változást jelent, így minél közelebb érünk a visszatérés időpontjához, úgy sokasodnak az aggodalmaink az új életszakasszal kapcsolatban. Milyen változások történnek, mikor megérkezik a dolgozó anya szerepe az életünkbe? Milyen kihívásokra számíthatunk ebben az időszakban? Miként tudunk tudatosan felkészülni a visszatérésre?

Kultúra

Mai Manó fotográfiái

A PaperLab Galériában kiállított 50 fotóból álló, ingyenesen megnézhető válogatásban olyan alkotásokat láthatunk, amelyeket Mai Manó fotográfus a budapesti műtermeiben készített a századforduló környékén.

Neked ajánlott

A