Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Az 1978-ban született Kárpáti Tibor azon kevés hazai grafikus egyike, akinek munkái a szakma és a nagyközönség egyöntetű lelkesedését váltják ki. Az előbbire példa a legnagyobb nemzetközi gyermekkönyv kiállításokon való rendszeres részvétel, a New Yorker magazintól kapott megrendelések, a XV. Országos Tervezőgrafikai Biennále díja vagy a legismertebb „amerikás magyar” grafikus, Bányai István barátsága. Az utóbbira a Csókolom, pókmajom! című mesekönyv kultikus tisztelete a kisgyerekes családok körében.

Tibor 2003-ban diplomázott a MOME tervezőgrafikus szakán. Illusztrációival számtalan csoportos kiállításon szerepelt; Szegeden és Budapesten négy szólótárlata is volt.

Jelen kiállítása - a Pixel City - eddigi életművét foglalja össze, tematikája Budapestről készült pixel képek sorozata, mely a Budapest Projekt Galériában látható először a nagyközönség előtt. A képek a most megjelenő Budapest Off című antológiához készültek.

Hasonló tartalmak

Kultúra

Oscar-nap a Művészben

Március 11-én 96. alkalommal díjazza az előző év legjobb filmjeit és filmeseit az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Nincs is jobb hangolódó program a gálára, mint a március 10-ei Oscar-nap a Művészben, amikor 13 órától estig jelölt filmeket nézhetünk meg.

Kultúra

Janikovszky-est a vaksötétben – avagy a lemez két oldala

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület közreműködésével március 13-án a Lurdy Moziban egy egyedülálló képzeletszínházi előadásban lesz részünk, A lemez két oldala címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra és szavakra koncentrálva fedezhetjük fel mindennapjaink rejtett oldalait.

Szabadidő

Dolgozó anyává válni: visszatérés a munka világába

A szülési szabadság utáni visszatérés a munka világába óriási változást jelent, így minél közelebb érünk a visszatérés időpontjához, úgy sokasodnak az aggodalmaink az új életszakasszal kapcsolatban. Milyen változások történnek, mikor megérkezik a dolgozó anya szerepe az életünkbe? Milyen kihívásokra számíthatunk ebben az időszakban? Miként tudunk tudatosan felkészülni a visszatérésre?

Kultúra

Mai Manó fotográfiái

A PaperLab Galériában kiállított 50 fotóból álló, ingyenesen megnézhető válogatásban olyan alkotásokat láthatunk, amelyeket Mai Manó fotográfus a budapesti műtermeiben készített a századforduló környékén.

Neked ajánlott

A