Sport

Jóga a Hősök Terével

Fotó : Bódis Krisztián / We Love Budapest
Hősök tere, naplemente

A Hősök Tere Kezdeményezés küldetése, hogy az emberek merjenek kiállni és tenni másokért a mindennapokban, cselekedjenek hétköznapi hősként és tudják azt is, hogyan érhetik el ezt. Szeretnék megtanítani az embereknek, hogyan vállalhatnak felelősséget közösségeikben és a saját életükben egyaránt.

A jógapózok közül a “hősi póznak” vagy “harcos póznak” is nevezett vírabhadrászana azt az erőt szimbolizálja, amivel beleállsz egy helyzetbe, ahelyett, hogy elfordítanád a fejed. Arra emlékeztet, hogy többre vagy képes, mint gondolnád, hogy egy fantasztikus erő rejlik benned, amit egy jó ügy érdekében mozgósítani tudsz. Vírabhadra, a mitológiai démon harcos, az a megállíthatatlan erő benned, amit az igazságérzeted hajt. A békés harcos szimbóluma pedig azt tanítja nekünk, hogy egy jó ügy szolgálatába állított erőt békésen, indulatok vagy mások megbántása nélkül is fel tudunk használni.

Jógázz a Hősök terén és támogasd adományoddal a Hősök Tere Kezdeményezést! Segíts, hogy minél több ember, pedagógusok, fiatalok, szülők találják meg magukban azt az erőt, amivel kihozhatják magukból a hétköznapi hőst.

Program:

  • 18.30 – Gyülekezés a Hősök terén
  • 19.00 – 90 perces jóga dzsem a Vinyasa Flow Egyesület tanáraival, a Hősök Tere Kezdeményezés önkénteseivel és Várnai Ákos élő handpan zenekíséretével
  • 20.30 – Közös piknik a Városligetben

A részvétel adományalapú, regisztrálni ide kattintva lehet!