Keresés EN

Október 5-én folytatódik a Lehetőségek tere zenei improvizációs sorozata, a Jam Trip, amely nyolcadik eseményéhez érkezve egy nem mindennapi zenei utazásra hív minket.

Ez alkalommal az egyik legősibb zenei formára, az ütőhangszerekkel való játékra fókuszálhatunk. A ritmikusság átszövi mindennapjainkat: gondoljunk csak szívverésünk ütemére, a légzésünk taktusára vagy a város pulzálására, életünk jól azonosítható ritmusok között zajlik. A dob mint kommunikációs eszköz fontos szerepet játszott az ősi, rituális szertartásokban csakúgy, mint a harcászati szokásokban. A dob energiája, megkerülhetetlen jelenléte közösségépítő erővel is bír, a felszabadulás eszköze, az (elfojtott) energiák kiadásának csatornája. Az est zenész házigazdái Cristobal Campero és Hevesi Nándor lesznek.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Éjszakai élet

Óperentzia – Spring Awakening

Bár az Óperentzia zenéje vérbeli álomvilág, most mégis a tavaszi ébredésnek szentelnek estét, melyben keveredik a hatvanas évek funkja, a televíziós gyermekműsorok zenéje, a downtempo és a trip-hop monotonitása, az elektronikus tánczene lüktetése, a jazz improvizatív jellege és evokatív filmzenei hangulatok. Március 14-én az A38 Hajón várnak, a vendég pedig a Bellegance & Fraser lesz.

Szabadidő

Kiscelli To Go – Lajta Béla 150

A Kiscelli Múzeum négyalkalmas városi sétasorozat negyedik, egyben utolsó megállója a Rákóczi út és a Vas utca Lajta Béla által tervezett épületei: az egykori Budapest-Erzsébetvárosi Bank Székháza, ma a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és a Vasedény épülete valamint a Vas utcai egykori Főváros VIII. kerületi felső kereskedelmi iskola, ma Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Széchenyi István Kereskedelmi Technikum épülete.

Shopping

Márciusi kiskertpiac

Múlik a tél, kezdetét veszi a tavasz, és a Kiskertpiac beköltözik a belvárosba, az Anker közbe. Március 10-én, vasárnap virágok, növények, termelők és dizájn kiállítók termékeivel, a csupa növényes MADHOUSE igazán kizöldül majd, és ha arra járnánk, biztosan nem távozunk üres kézzel.

Shopping

Women's Day Pop-up

Nők napja alkalmából a Berberben három női vállalkozót hívtak meg, egy laza szombati pop-up vásárra. A szokásos szőnyegdózis mellett csodás kerámiák, ékszerek, etikusan készült ruhák és kiegészítők közül válogathatunk március 9-én, a DE_Ceramics, Kafi Folk és Málna Jewellery jóvoltából.

Neked ajánlott

A