Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Gasztró

Gasztrotörténeti stand up és borvacsora

A közelgő Anyák napja okán a negyedik, és egyben a 2022-es tavaszi szezon utolsó borvacsoráját az édesanyák köszöntésének szenteli a Púder Bárszínház, Katona Csaba, a BTK Történettudományi Intézet történésze segítségével. Sokan ilyenkor elsősorban vagy kizárólag Édesanyjukra gondolnak, mások minden nőre, aki anyává lett.⁣ Az anyaság ősi misztériuma így kapott hivatalos napot, de az anyák tisztelete, egyáltalán az anyaság iránti tisztelet nagyon ősi időkre nyúlik vissza, gondoljunk csak az ilyen, máig élő kifejezésekre, mint a földanya, szülőhaza, anyanyelv, anyaföld stb. ⁣

Április utolsó hétfőjén a négyfogásos menüt találó borok kísérik, a tejszínes vargányagomba-leveshez Somlói Apátsági Pince juharfark bora dukál, főételnek pedig sertésszűz kápia krémes gersli rizottóval, lecsóval töltött tojáslepénnyel⁣ lesz terítéken.

A részvételi díj 12000 forintba kerül, online jegyvásárlással kapcsolatban a puder@puderbar.hu címen érdeklődhetünk.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Éjszakai élet

Óperentzia – Spring Awakening

Bár az Óperentzia zenéje vérbeli álomvilág, most mégis a tavaszi ébredésnek szentelnek estét, melyben keveredik a hatvanas évek funkja, a televíziós gyermekműsorok zenéje, a downtempo és a trip-hop monotonitása, az elektronikus tánczene lüktetése, a jazz improvizatív jellege és evokatív filmzenei hangulatok. Március 14-én az A38 Hajón várnak, a vendég pedig a Bellegance & Fraser lesz.

Szabadidő

Kiscelli To Go – Lajta Béla 150

A Kiscelli Múzeum négyalkalmas városi sétasorozat negyedik, egyben utolsó megállója a Rákóczi út és a Vas utca Lajta Béla által tervezett épületei: az egykori Budapest-Erzsébetvárosi Bank Székháza, ma a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és a Vasedény épülete valamint a Vas utcai egykori Főváros VIII. kerületi felső kereskedelmi iskola, ma Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Széchenyi István Kereskedelmi Technikum épülete.

Shopping

Márciusi kiskertpiac

Múlik a tél, kezdetét veszi a tavasz, és a Kiskertpiac beköltözik a belvárosba, az Anker közbe. Március 10-én, vasárnap virágok, növények, termelők és dizájn kiállítók termékeivel, a csupa növényes MADHOUSE igazán kizöldül majd, és ha arra járnánk, biztosan nem távozunk üres kézzel.

Shopping

Women's Day Pop-up

Nők napja alkalmából a Berberben három női vállalkozót hívtak meg, egy laza szombati pop-up vásárra. A szokásos szőnyegdózis mellett csodás kerámiák, ékszerek, etikusan készült ruhák és kiegészítők közül válogathatunk március 9-én, a DE_Ceramics, Kafi Folk és Málna Jewellery jóvoltából.

Neked ajánlott

A