kultúra

FACT Fesztivál 2020

Program adatok

  • Több helyszínen / Multiple locations

  • Facebook

    Facebook

  • 2020. február. 6 - 9.

Bemutató

A 2020-as FACT Fesztiválon hat külföldi (Ausztria, Csehország, Franciaország, Litvánia, Németország, Svájc) és a két hazai színművészeti egyetem hallgatói mutatkoznak be. Meghívást kaptak a bécsi, a prágai, a nizzai, a vilniusi, a müncheni, a verscioi és a kaposvári színművészeti egyetem produkciói, a házigazda Színház- és Filmművészeti Egyetem két előadással képviselteti magát.

A FACT filmes programjai között idén filmkészítés, vetítés, konferencia és verseny is helyet kapott. Az intenzív négy nap során mindenki megtalálhatja azt, ami a kedvére való, maga is alkothat, vagy találkozhat az alkotókkal és a munkáikkal.

A 2020-as FACT-en ismét szerepelnek hallgatók által szervezett programok. A workshopok és bulik mellett idén a szervezők célkitűzése más művészeti egyetemek bevonása és a fenntarthatóság témájának fókuszba helyezése. Mi a művészet és színház köze a fennálló klímahelyzethez? A témát különböző kísérőprogramokkal dolgozzák fel a fesztivál során.

A 21. század egyik legfontosabb kérdése a fenntarthatóság. Hogyan óvjuk a környezetünket, csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat és éljünk, alkossunk a „zero waste” jegyében? A Művészet és fenntarthatóság című kiállítás olyan alkotásokat mutat be, amelyek az újrahasznosítás jegyében készültek vagy a „zero waste” kérdéskört feszegetik.

Hasonló tartalmak