Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kultúra

e-Néző – Dollár Papa Gyermekei: Otthon – film verzió

A Dollár Papa Gyermekei társulat Otthon című előadásának teljesen újragondolt, otthoni különkiadása a dogma filmek stílusában. Nem stream, nem konzerv. Film.
 
Ördög Tamás és Kiss-Végh Emőke figyelmének központjában kezdetek óta a család, a családi kapcsolatok és viszonyok állnak. Személyes és nagyon intim, közvetlen hangvételű előadásaik fő célja a néző és a színész, valamint a színész és a szerep közötti határ eltörlése. A társulat sajátos munkamódszerének köszönhetően gyakran eldönthetetlen vagy észrevehetetlen a fikció és a valóság közötti átlépés. Ezúttal Strindberg nyomán. A pelikán csak inspirációforrás, az alkotók az eredeti szöveg tartalmára, mélységére és érvényességére koncentráltak, így született meg a valóban mai, élő nyelvezetű előadás filmverziója.

Szereplők:

  • Elise, az anya – Urbanovits Krisztina
  • Fredrik, a fia – Georgita Máté Dezső
  • Gerda, a lánya – Kiss-Végh Emőke
  • Axel, a veje, Gerda férje – Ördög Tamás 
Rendező: Ördög Tamás 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Szabadidő Szponzorált

GOBUDA Advent

Óbuda legnagyobb bevásárlóközpontja a GOBUDA Mall családi programokkal vár bennünket december 6. és 9. között: ingyenes Gryllus Vilmos és Kovácsovics Fruzsina gyerekkoncertre számíthatunk, és lesz népzenei hangszersimogató adventi rézfúvós koncerttel, valamint digitális játéksarok, kézműves foglalkozás és arcfestés is.

Shopping

ReClaim Vintage – Advent Night Shopping

December 3-án, advent első vasárnapján hosszabbított nyitvatartással, este 23:00-ig várnak a Király utca új vintage boltjában, a ReClaimben. Lesz süti, karácsonyi zene, és 15% kedvezmény jár minden teljes árú termékre, amennyiben a kasszánál bemondjuk a Rudolf jeligét.

Kultúra

Pulpbrother (US): Sorry I forgot the pizza I was supposed to deliver

November végén amerikai kultművész érkezik a budai minigalériába, a Start Galéria Budapestbe, amit érdemes megnézni a pop-art kedvelőinek. Ha Pulpbrother sikerének titkát boncolgatjuk, olyan címkék kerülnek elő, mint a humor, olykor a fekete humor is. Rendkívül profán, szarkasztikus, csípős és mindig flegma – mégis áthatja az életigenlés.

Shopping Kultúra

PANEL Contemporary: Karácsonyi képzőművészeti kiállítás és vásár

A Faur Zsófi Galéria karácsonyi képzőművészeti kiállítással és vásárral könnyíti meg az ünnepek előtti ajándékhajszát: december 22-ig minden hétköznap 12:00-től 18 óráig nézelődhetünk a galéria művészeinek alkotásai között.

Neked ajánlott

A