Az elmúlt 20 évben a kulturális és közösségi összművészeti terek, a romkocsmák nagyban formálták Budapest városképét, és ma is szerves részét képezik a pezsgő és sokszínű fővárosi életnek. A 2024-es Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a hőskorszak és az új generáció jeles képviselőinek szeretnének nyitott és szabad „játszó”teret adni egy este erejéig és kihozni a bulinegyed szűk utcái, zárt falai közül a szabadba a klubhangulatot minőségi zenei és művészeti színpadi produkciókkal megfűszerezve.

Egyedülálló programmal jelentkezik DJ Bootsie, a hazai instrumentális hip-hop és basszuszene úttörője, aki egy három évtizedre visszatekintő, kivételes és egyedi alkotói pályával büszkélkedhet. Munkáiban mesterien keveredik az elektronikus hip-hop, basszuszene, scratch, a film- és népzenei elemek, a komolyzene és nyomokban a jazz. 

A DJ Bartók Béla ősforrásból táplálkozó zseni, a Bartokosmos pedig teljes egészében a zeneszerző Bootsie által kiválasztott műveinek egyéni módon újrakomponált átirataiból áll. A lemez egyedi szín a kortárs elektronikus zenei palettán, olyan kiemelkedő neoklasszikus megjelenésekkel állítható párhuzamba, mint Christian Löffler átiratai Bach, Beethoven és Chopin műveiből, Max Richter Vivaldi-újraértelmezése, vagy éppen Matthew Herbert Mahler-rekompozíciója. A Bartokosmos formavilágát egyszerre jellemzi az organikus és szintetikus hangzás, a poszt-basszuszene és a magyar népdalgyűjtés szintézise, illetve a modern IDM és ambient, valamint a szimfonikus tételek fúziója.

(Fotó: Az esemény Facebook-oldala)

Címkék