Keresés EN

Rachmaninov zongoraversenyeivel, különleges zongoraestekkel, egyedi tematikájú előadásokkal, fiatal művészek bemutatkozó programjaival, gyerekkoncerttel, változatos kiállításokkal vár bennünket kilencedik alkalommal a Cziffra György Fesztivál február 10. és 25. között, Budapest több helyszínén. 

Rachmaninov-esszencia címmel a nyitó- és a zárókoncerten felcsendül a szerző négy zongoraversenye, valamint a Rapszódia egy Paganini-témára című versenymű. Bogányi Gergely rendhagyó zongoraestjére Lackfi János író- költő és Bősze Ádám zenetudós érkezik a zongoraművészhez, akik február 20-án a MOMkultban többek között arról is beszélgetnek majd, hogy az előadóművészet mennyiben életforma, életmód és világlátás. A gyerekek is izgalmas programokra számíthatnak: Halász Judit és Balázs János a legkisebbeknek szóló mesés zenés koncerttel vár.

(Fotó: Hrotkó Bálint)

Cimkék

Hasonló tartalmak

Éjszakai élet

Helka koncert

Helkát erős lelki kötődés és szakmai tapasztalat fűzi a népzenéhez, ez az autentikus világ keveredik a jazzből, popból, klasszikus zenéből hozott alapokkal, így alkotva ínyenc, egyedi hangzásvilágot. A március 27-ei koncertjén ennek lehetünk tanúi, műsorában népzenei feldolgozások és saját kompozíciók is hallhatóak lesznek.

Kultúra

Dokumentumfilm hetek 2024: Szerelempatak

A 2024-es Doku7 filmfesztivál keretében olyan filmeket hoznak el a szervezők, amelyek az embert és az ő saját valóját, egyéni környezetét ábrázolják, különféle kultúrák, nációk és élethelyzetek vonatkozásában.

Szabadidő

A Buitenzorg-lak kertje nyomában

Március 8-án egy különleges sétán zarándokolhatjuk végig a kertben látható, szuvenírként hazahozott vagy utólag megrendelt keleti műtárgyakat, megismerve az Ázsiában őshonos növényeket, a kínai és japánkerti elemeket.

Neked ajánlott

A