Szponzorált / kultúra

szerkesztés

Budapest, Te! – Zenés városnézés a Belvárosi Színházban

Program adatai

Az biztos, hogy Pest megér egy estet, főleg, ha megnézzük a Belvárosi Színházban az Orlai Produkció legújabb darabját. A Budapest, Te! című zenés előadást Pelsőczy Réka rendezte, melyben felcsendülnek a fővárosunkról szóló legkedvesebb dalaink. Budapestinek lenni életérzés, és ugyan néha kicsit piszkos, szmogos, kaotikus, túlzsúfolt és meghökkentő, mégis imádjuk ezt a várost, hiszen nincs még egy ehhez fogható hely. Hogy melyik oldalon jobb élni, Pesten vagy Budán, arra nem kapunk választ, de bebarangoljuk az egész fővárost, az újlipótvárosi szűkös utcáktól a zsúfolt villamosokon át a történelmi emlékekig. Olyan dalok csendülnek fel, mint az Este fess a pesti nő, a Különös éjszaka volt vagy a Hungáriától a Pala-Pala-Palatinus, de a kortárs Akkezdet Phiai Budapesmód című száma is szerepet kapott a darabban.

A zenés betéteket rövid prózai jelenetek kötik össze, melyek szövegei többek között Pereszlényi Erikától, Török Andrástól, Maros Andrástól, Nádasdy Ádámtól, Háy Jánostól, Erdős Virágtól és a 100 szóban Budapest szerzőitől származnak. A szövegek és a dalok a mindennapi budapesti létre reflektálnak, megjelennek bennük a tömegközlekedés viszontagságai, a szomszédviszály, a párkeresés nehézségei, a társasházi mindennapok és még számos ismerős jelenet. Szeretjük ezt a várost színéről és fonákjáról, mert olyan, mint maga az élet: sosem tudni, melyik sarkon túl mi vár ránk. 

Az előadás alkotói és közreműködői nemcsak a darabban mutatják meg a főváros ezer arcát, de egy videós sorozatban a nekik kedves és fontos budapesti helyszínekről is mesélnek.
 
Az előadást szeptember 30-tól láthatjuk a Belvárosi Színházban, melyre ide kattintva tudtok jegyet vásárolni.

Hasonló tartalmak

Admin mode