Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

2018. május 31. és június 2. között a Corvinus Egyetemen rendezik meg Európa legnagyobb jövőfesztiválját, ahol nemcsak beszélnek a robotokról. Az első robot-világsztár, a nemrég szaúdi állampolgárságot kapott Sophia mellett a résztvevők találkozhatnak Hollywood legmerészebb látványtervezőjével, és megtudhatjuk, milyen veszélyei vannak a világszerte hódító startup-mániának.

A Brain Bar nem várja meg, mit hoz a jövő, hanem elébe megy: a tudomány, a technológia, az üzleti, kulturális és politikai szféra elismert szereplői a Corvinus Egyetem campusán gyülekeznek. Számukra a jövő nem az alkalmazott technológiákról szól hanem arról, hogyan hatnak majd ezek társadalmainkra és ránk mint emberekre. A meghívottak köre idén is rendkívül színes, így mindenki talál majd magának számára érdekes témát.

Akik már biztosan ott lesznek: 


 • Sophia, a humanoid robot, ami az emberiség legsötétebb félelmeivel viccel

 • Nathan Crowley, aki az emberi fantázia hatalmában bízik inkább, mint a mesterséges szimulációban

 • Margrethe Vestager, aki nem fél szembeszállni a szabályszegő mammutokkal

 • Kino MacGregor, jógamester, aki az évezredes tudást 21. századi csatornákon népszerűsíti

 • az irodalom és demokrácia kapcsolatát vizsgáló Azar Nafisi író

 • az anarchokapitalizmus és a Bitcoin hívő Jeffrey Tucker

 • a startup kultúra ellen kifakadó Shem Magnezi

 • az olcsó nukleáris energia mítoszával leszámoló Varró László

 • Andrew Taggart filozófus, aki a Skype-on keresztül osztja meg a Szilícium-völgy kreatívjaival, mit gondoltak évezredek gondolkodói a jó életről

 • Antonio Garcia Martínez, a Facebook egykori topmenedzsere

 • David OReilly, a 3D animációt és videójátékok vizuális világát feje tetejére állító, többszörös díjnyertes művész

Hasonló tartalmak

Éjszakai élet

Óperentzia – Spring Awakening

Bár az Óperentzia zenéje vérbeli álomvilág, most mégis a tavaszi ébredésnek szentelnek estét, melyben keveredik a hatvanas évek funkja, a televíziós gyermekműsorok zenéje, a downtempo és a trip-hop monotonitása, az elektronikus tánczene lüktetése, a jazz improvizatív jellege és evokatív filmzenei hangulatok. Március 14-én az A38 Hajón várnak, a vendég pedig a Bellegance & Fraser lesz.

Szabadidő

Kiscelli To Go – Lajta Béla 150

A Kiscelli Múzeum négyalkalmas városi sétasorozat negyedik, egyben utolsó megállója a Rákóczi út és a Vas utca Lajta Béla által tervezett épületei: az egykori Budapest-Erzsébetvárosi Bank Székháza, ma a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és a Vasedény épülete valamint a Vas utcai egykori Főváros VIII. kerületi felső kereskedelmi iskola, ma Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Széchenyi István Kereskedelmi Technikum épülete.

Shopping

Márciusi kiskertpiac

Múlik a tél, kezdetét veszi a tavasz, és a Kiskertpiac beköltözik a belvárosba, az Anker közbe. Március 10-én, vasárnap virágok, növények, termelők és dizájn kiállítók termékeivel, a csupa növényes MADHOUSE igazán kizöldül majd, és ha arra járnánk, biztosan nem távozunk üres kézzel.

Shopping

Women's Day Pop-up

Nők napja alkalmából a Berberben három női vállalkozót hívtak meg, egy laza szombati pop-up vásárra. A szokásos szőnyegdózis mellett csodás kerámiák, ékszerek, etikusan készült ruhák és kiegészítők közül válogathatunk március 9-én, a DE_Ceramics, Kafi Folk és Málna Jewellery jóvoltából.

Neked ajánlott

A