Szponzorált / éjszakai élet

szerkesztés

Bartók Tavasz – EELS koncert az Akvárium Klubban

Program adatai

Március 31-én harmadik alkalommal veszi kezdetét a Bartók Tavasz, ahol a művészetek rajongói koncerteken, színházi- és táncelőadásokon, irodalmi esteken, minifesztiválokon és várva várt koncerteken élvezhetik a tavaszi kulturális pezsgést Budapesten. Mark Oliver Everett és 1991-ben alapított együttese, az EELS több mint 30 év után végre Budapestre is ellátogat, és a Bartók Tavasz keretei között egy zseniális koncerttel készülnek az Akvárium Klubba.

A legutóbbi, sorrendben tizennegyedik stúdióalbumát (Extreme Witchcraft) 2022-ben jelentette meg. A csapat több mint húsz év után újra együtt dolgozott John Parishsel, akivel egykor a nagy sikerű Souljacker lemezt készítették. „Parish az egyik legkiegyensúlyozottabb, legudvariasabb ember, akivel valaha találkoztam, igazi úriember – mondta Everett. – A stúdióban azonban őrült tudóssá válik. Ha vele zenélsz, olyan dolgokat kapsz tőle, mint senki mástól. Rendkívül egyedi eszközökkel dolgozik és különleges zenei szemlélettel rendelkezik. Lehet, hogy az udvariasság nála egyfajta megküzdési mechanizmus, amivel féken tartja a benne élő Mr. Hyde-ot.”

Az új album dalai egyaránt szólnak kis- és nagyszerű dolgokról, halandóságról, bágyadt Los Angeles-i méhekről vagy lehetetlen időpontban becsöngető postásról. Az estét a lendületes francia rock-blues duó, a The Inspector Cluzo nyitja, akik már több ízben bizonyították a hazai közönségnek, hogy ketten is tudnak legalább akkora zajt csapni és olyan fergeteges hangulatot teremteni, mint egy teljes zenekar.

Az eseményről itt találtok további infókat, és itt tudtok rá jegyet vásárolni. 

Hasonló tartalmak

Admin mode