Keresés EN

Kultúra

Bácskai Juli Pszichoszínháza – jubileumi 400. előadás

Az ezredforduló idején született meg a hazai színházi világ legegyedibb teátruma, a Pszichoszínház. A majdnem negyed évszázada folyamatosan működő hangulat- és kapcsolatjavító vándorszínház, melynek megálmodója a pszichológus-szabadszóműves-színházszerelmes Bácskai Juli, idén immár a 400. előadásához érkezett. A jubileumi bemutató december 1-jén lesz a K11 Művészeti és Kulturális Központban.

„Kedves Játszótársaim! Barátaim! Tettestársaim! A Pszichoszínház 24. évadában jön a 400. előadás! Ezt a színészeknek köszönöm, meg a szerencsének és a közönségnek. Kitartóak vagyunk! Mindaddig, amíg érdeklődés van, amíg a színészek boldogan jönnek, és amíg mondanivalóm lesz. Jelenleg egyikben sincs hiány. Köszönöm, hogy együtt lehettünk a folyamatban, alkotóként közösen hoztunk létre érvényes előadásokat. Akkor nem sejtettem, hogy originális műfajt teremtek. Azt sem, hogy eljutunk a 400. előadáshoz. Hálás vagyok. 95 férfi színész és 85 színésznő játszott velünk a mai dátumig. Mi vagyunk a LEGFÜGGETLENEBB FÜGGETLEN SZÍNHÁZ! Senki nem támogat, senki nem határozza meg, hogy miről és kivel játsszunk, (na el se tűrném), senki nem ad pénzt, igaz, soha nem is kértünk, nem is pályáztunk senki kegyeire." – Bácskai Juli.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Éjszakai élet

Helka koncert

Helkát erős lelki kötődés és szakmai tapasztalat fűzi a népzenéhez, ez az autentikus világ keveredik a jazzből, popból, klasszikus zenéből hozott alapokkal, így alkotva ínyenc, egyedi hangzásvilágot. A március 27-ei koncertjén ennek lehetünk tanúi, műsorában népzenei feldolgozások és saját kompozíciók is hallhatóak lesznek.

Kultúra

Dokumentumfilm hetek 2024: Szerelempatak

A 2024-es Doku7 filmfesztivál keretében olyan filmeket hoznak el a szervezők, amelyek az embert és az ő saját valóját, egyéni környezetét ábrázolják, különféle kultúrák, nációk és élethelyzetek vonatkozásában.

Szabadidő

A Buitenzorg-lak kertje nyomában

Március 8-án egy különleges sétán zarándokolhatjuk végig a kertben látható, szuvenírként hazahozott vagy utólag megrendelt keleti műtárgyakat, megismerve az Ázsiában őshonos növényeket, a kínai és japánkerti elemeket.

Neked ajánlott

A