Az idei évben egy kivételesen nagyszabású sportrendezvényt köszönthetünk a városban: több mint 200 országból érkezik 2000 atléta Budapestre, hogy a sportok királynőjét ünnepelje. A kilenc napon át tartó atlétikai világbajnokságon közösen szurkolhatunk a versenyzőknek olyan versenyszámokban, mint 100 m síkfutás, diszkoszvetés, súlylökés, kalapácsvetés, gerelyhajítás, hármasugrás, rúdugrás, távolugrás és magasugrás. A rendezvény egyik különlegessége a vadonatúj helyszín: a még építés alatt álló Nemzeti Atlétikai Központ már majdnem elnyerte végleges formáját, és nemcsak a magyar atlétika új otthona lesz, hanem zép-Európa legnagyobb verseny- és edzőközpontja is. 

A szervezők célja a Kelet-Közép-Európában először megszervezett eseménnyel a versenyző szuperhősök megmutatása és az irántuk érzett tisztelet kifejezése, de emellett mindannyiunkhoz és a fiatal generációhoz is szólni kívánnak. Miközben szoríthatunk azoknak a versenyzőknek, akik nap mint nap feszegetik az ember fizikai határait, bátorítást kaphatunk, hogy mi magunk is mozogjunk, és közelebbről megismerjünk egyes sportágakat.

A magyar csapattal is találkozhatunk az eseményen: a három Európa-bajnoki érmes versenyző, Kozák Luca, Madarász Viktória és Halász Bence biztosan ott lesz a mezőnyben, de rajtuk kívül még 20-25 magyar atléta is kiharcolhatja a jogát a részvételhez.

A különböző jegytípusokról és árakról itt tájékozódhattok

Címkék