Keresés EN

Az elektronikus zenei szintéren jellemzően technikai jellegű borító-esztétikával találkozhatunk, mivel sok producer választ digitális vagy mesterséges intelligencia által generált dizájnt. Két venezuelai születésű művész találkozása a budapesti Sziget Fesztiválon 2022 nyarán azonban egy merőben új dolgot hívott életre e téren: Joone, az Acrylic on Canvas nevű elektronikus zenei kiadó alapítója felkérte Zeus Salas festőművész-performert, hogy készítsen 12 egyedi művészi alkotást a kiadó 2023/2024-es megjelenéseihez.

Zeus festői gesztusai képzőművészeti mikrovilágokat hoztak létre a vásznakon a kiadó zenészei által generált dallamokhoz. 20x20 cm-es festményei egyedi műalkotások, amelyek bár kissé eltérnek a festő megszokott stílusától, mégis hűek maradnak organikus kompozícióihoz, szimbólumaihoz és expresszív kifejezésmódjához. Ennek eredményeként tökéletesen illeszkednek az elektronikus trackek üteméhez, ritmikai váltásaihoz, és pozitív fogadtatásra találnak a zenészek és a rajongók körében egyaránt. December 30-án a képzőművészet és a zene szerelmeseit várják a szervezők a The Workshopba, a kiállítás megnyitójára és az azt követő partira, ahol megismerhetjük a műveket és az AOC zenei világát.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

The AI Film Festival (AIFF) 2024

Magyarországon elsőként szervezett nemzetközi, mesterséges intelligenciával készült filmeknek versenyt a The AI Film Festival (AIFF). A 145 beérkezett pályamunkákból rangos zsűri választotta ki a legjobb alkotásokat, amelyeket március 3-án a Bem Moziban nézhetünk meg. Az AIFF-ra öt – látványfilm, dokumentumfilm, kísérleti film, videóklip, vegyes művészeti alkotás – kategóriában, maximum 15 perces, legalább a mű felében mesterséges intelligenciával készült alkotásokkal nevezhettek a készítők.

Kultúra

Jávor Piroska: „Játék Parnasszuson”

Az idén 80 éves szentendrei festőművész, Jávor Piroska kiállítása nyílik a Szentendrei Képtárban március 8-án, 17 órakor Játék a „Parnasszuson” címmel.

Gasztró Szabadidő

Vendégségben a Walter Rózsi-villában

A Walter Rózsi-villa egy híres operaénekesnő otthonaként, egykor nagyszabású fogadások és díszes összejövetelek impozáns helyszíne lehetett. Március 9-én, a primadonna egykori villájában ismét a vendéglátásé lesz a főszerep: az Onyx Alkotói Közösség tagjai a meghívottak három tematikus programra.

Kultúra

Te nem vagy olyan

A Te nem vagy olyan című kiállítás alkotói különböző terepekről érkeznek és más-más aspektusait érintik a női- és a roma elbeszélésnek, ezek közös halmazának, amelyek még inkább hiányoznak a kortárs társadalmi és művészeti diskurzusokból. Ezen attitűdök sorából nem marad ki az a kérdésfelvetés sem, hogy abban a kulturális mezőben, ahol nagyon kevéssé jelenik meg ez a hang, milyen elvárás épül egy fiatal alkotóra, hogy dolgozzon gender vagy etnikai felvetésekkel, szabadulhat-e a társadalmi és kulturális elvárásoktól.

Neked ajánlott

A