Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kultúra

A Zeneakadémia születésnapja: Medveczky Ádám és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

A Zeneakadémia 1875. november 15-én, öt tanárral és 38 növendékkel kezdte meg működését, a hagyományos évfordulós koncerten ezúttal Banda Ádám hegedűművész működik közre.

Liszt Ferenc Az ideálok című, Schiller költeményét követő szimfonikus műve mellett, amelynek mottója szerint „életünk legfőbb értelme, hogy ragaszkodjunk ideálunkhoz, és szüntelenül munkálkodjunk megvalósításán”, elhangzik Erkel, Kodály és Bartók egy-egy műve is.

Műsor:

  • Erkel: Ünnepi nyitány
  • Liszt: Az ideálok – szimfonikus költemény
  • SZÜNET
  • Bartók: Két portré, BB 48b
  • Kodály: Fölszállott a páva – változatok egy magyar népdalra
Közreműködik:
  • Banda Ádám (hegedű)
  • A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara
  • Vezényel: Medveczky Ádám

Cimkék

Hasonló tartalmak

Szabadidő Szponzorált

GOBUDA Advent

Óbuda legnagyobb bevásárlóközpontja a GOBUDA Mall családi programokkal vár bennünket december 6. és 9. között: ingyenes Gryllus Vilmos és Kovácsovics Fruzsina gyerekkoncertre számíthatunk, és lesz népzenei hangszersimogató adventi rézfúvós koncerttel, valamint digitális játéksarok, kézműves foglalkozás és arcfestés is.

Shopping

ReClaim Vintage – Advent Night Shopping

December 3-án, advent első vasárnapján hosszabbított nyitvatartással, este 23:00-ig várnak a Király utca új vintage boltjában, a ReClaimben. Lesz süti, karácsonyi zene, és 15% kedvezmény jár minden teljes árú termékre, amennyiben a kasszánál bemondjuk a Rudolf jeligét.

Kultúra

Pulpbrother (US): Sorry I forgot the pizza I was supposed to deliver

November végén amerikai kultművész érkezik a budai minigalériába, a Start Galéria Budapestbe, amit érdemes megnézni a pop-art kedvelőinek. Ha Pulpbrother sikerének titkát boncolgatjuk, olyan címkék kerülnek elő, mint a humor, olykor a fekete humor is. Rendkívül profán, szarkasztikus, csípős és mindig flegma – mégis áthatja az életigenlés.

Shopping Kultúra

PANEL Contemporary: Karácsonyi képzőművészeti kiállítás és vásár

A Faur Zsófi Galéria karácsonyi képzőművészeti kiállítással és vásárral könnyíti meg az ünnepek előtti ajándékhajszát: december 22-ig minden hétköznap 12:00-től 18 óráig nézelődhetünk a galéria művészeinek alkotásai között.

Neked ajánlott

A