Keresés EN

Kultúra

A nyitás napja – Radnóti Színház a Margitszigeten

Szeptember 17-én a Radnóti Színház is megnyitja kapuit, de rendhagyó módon a margitszigeti Kristályban tartja évadnyitó minifesztiválját, a Nyitás napját. Az ingyenes esemény a címmel és a programokkal is a nyitottságra és az akadálymentesítés fontosságára hívja fel a figyelmet.

Ezen a vasárnapon láthatjuk A test rajzolta útjaink, a RIM részvételi színházi előadását kerekesszékes szereplőkkel, majd az Ikrek havát. A délután folyamán Kováts Adél, a négy rendező (Alföldi Róbert, Nagy Péter István, Szikszai Rémusz, Mohácsi János) és a színészek is ízelítőt adnak az évad új bemutatóiból, és visszatér ezen a napon az Így írtok ti is, Schneider Zoltán vezetésével.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Macskafogó a Corvinban

December 9-én és 10-én minden idők legjobb magyar rajzfilmjét nézhetjük újra 15:30 órai kezdettel, a Corvin moziban. Ternovszky Béla rendező és Nepp József író 1986-ban készült, minden korosztály számára egyaránt szórakoztató rajzfilmje tökéletesen egyesíti magában a kaland-, a gengszter- és a kémfilmek legszebb hagyományait, és utánozhatatlan humorával egyúttal kacagtatóan parodizálja is ezeket a zsánereket.

Kultúra

Sárkány Éve Lampion Fesztivál a Biodómnál

A Sárkány Éve Lampion Fesztivál egy színes és varázslatos világba vezet, amely a fény és árnyék játékával vár bennünket december 16-tól február 24-ig. Az Állatkerti körúton lévő Biodóm kertjében a kínai kultúra iránt érdeklődőket mindenképp megszólítja, de a családosoknak is érdemes belépni ezen a mágikus kapun, hiszen bent 5-8 méteres installációk fogadnak, a sétányon haladva pedig karibi flamingókkal, sarkvidéki jegesmedvékkel, játékos csimpánzokkal, egzotikus állatokkal is találkozhatunk.

Látnivalók és kultúra

Dante Casino x Z Paradigma–Füge Produkció: Tyúkdráma

December 8-án és 9-én nézhetjük meg Georgita Máté Dezső rendezésében a Tyúkdrámát, a Jurányi Házban.

Látnivalók és kultúra

Jótékonysági felolvasás az Utcajogászért

December 8-án a FUGA-ban jótékonysági felolvasóestet tartanak az Utcajogász Egyesület adománygyűjtő nagykövetei, akik közül többen írók. A decemberi eseményen Garaczi Lászlóval, Czakó Zsófiával, Bakos Gyöngyivel, Vajna Ádámmal, Aradi Péterrel, Puskás Pannival és Rojik Tamással találkozhatunk.

Neked ajánlott

A