Idén 50 éves minden idők legnagyobb gengszterfilmje, a 3 Oscar-díjjal (Legjobb film, Legjobb rendező, Legjobb férfi főszereplő) elismert A keresztapa. A filmet 1972 márciusában mutatták be Amerikában, és tíz évvel később, 40 évvel ezelőtt volt a magyarországi bemutatója.

Az évforduló alkalmából Francis Ford Coppola filmklasszikusa limitált vetítéssorozatban, február 10-16. között csak egy hétre visszatér a mozivászonra a Cinema MOM termeiben. A filmet digitálisan felújított képpel és hanggal, eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik.

Minden idők egyik legnagyobb szabású maffiafilmje Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Robert Duvall, Richard Castellano és Diane Keaton főszereplősével bemutatja azt a gépezetet, ami az olasz maffiában gyökerezve a világ egyik leghatalmasabb és legrettegettebb hatalmává vált az Egyesült Államokban. Tanúi lehetünk a hihetetlen összetartásnak, az érdekek és a félelem összetartó erejének, ami ezt a világot jellemzi. Figyelemmel követhetjük a kegyetlen, gyilkos módszereket, amivel a Corleone-család feje dolgozik. Emberek sorsa, élet és halál kérdése dől el Don Vito Corleone dolgozószobájában. Egyesek védelemért fordulnak a nagyúrhoz, mások hadüzenettel érkeznek. A rivális maffia, a Tattaglia-család ugyanis végső leszámolásra szólította fel a Corleone családot. A hadüzenet után az egész város lángba borul. 

Címkék