kultúra

szerkesztés

13. Budapesti Építészeti Filmnapok

Program adatok

A 13. Budapesti Építészeti Filmnapok fő témái ezúttal az újrakezdés és újrakapcsolódás: az egyén és a közösség újra egymásra találása, a szolidaritás, a másokkal szembeni empátia, a természettel való tudatosabb, érzékenyebb viszony, a környezetszennyezés nélküli utazás, valamint a fenntartható fejlődés víziója. Az idei hívószavakra több mint egy tucat, díjakkal már elismert és újonnan debütáló film reflektál a program keretében.

A Kortárs Építészeti Központ szervezésében megvalósuló fesztivál küldetése, hogy évről évre körképet adjon a világot, a régiót és Magyarországot aktuálisan foglalkoztató építészeti kérdésekről, valamint találkozási pontként szolgáljon építészek, filmkedvelők és érdeklődők számára egyaránt. Az építészetet és városfejlesztést közös ügynek tekinti, ezért célkitűzése, hogy párbeszédet kezdeményezzen az épített és nem épített környezetről, továbbá gondosan válogatott programjával gondolkodásra és cselekvésre ösztönözze közönségét.

Az eredeti tervekkel ellentétben, a 13. Budapesti Építészeti Filmnapokat kizárólag online, a Budapesti Távmozi felületén rendezik meg! 

Hasonló tartalmak

Admin mode