Keresés EN

Kultúra

Közös otthon, saját érzés – Óbudai írók, írók Óbudán

Budapest 150. születésnapja alkalmából új időszaki kiállítást látogathatunk az Óbudai Múzeumban, amely 28, a kerületben egykor élő írónak az otthonhoz való viszonyát mutatja be. Láthatjuk hogy mit jelentett többek között Csukás Istvánnak, Esterházynak, Krúdynak, Kassák Lajosnak, Szécsi Margitnak és sok más írónak a 3. kerület, hogyan inspirálta az alkotásukat.

A kiállítóteret 5 tematikus egységre osztották fel: a Beköltözők, az Átutazók, az Otthonra találók, a Gyermekkori érzelmek és emlékek, valamint a Sors és kötődés elnevezést viselő egységekben az óbudai írókon, költőkön keresztül próbálják megközelíteni azt, hogy kinek mit jelent Óbuda és Békásmegyer.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

Nőnapi tulipánvásár a Normafán

Március 8. és 10. között virágba borul a Normafa Síház Étterem, és a tavasz hírnökével, tulipánnal telik meg a helyiség nőnap alkalmából. Lesznek 10 és 20 szálból álló csokrok, a hétvége zárásaként pedig vasárnap egy tavaszköszöntő brunchra kerül sor.

Shopping

NOS Nőnapi garázsvásár

Ismét kinyitják a NOS csodagarázsát március 8. és 10. között, a Hunyadi János utca 22. szám alatt. Kincsek között válogathatunk, és a tematika természetesen nőnapi lesz, ami csomó csajos cuccot jelent, és persze a szokásos, széles választékot.

Kultúra

The AI Film Festival (AIFF) 2024

Magyarországon elsőként szervezett nemzetközi, mesterséges intelligenciával készült filmeknek versenyt a The AI Film Festival (AIFF). A 145 beérkezett pályamunkákból rangos zsűri választotta ki a legjobb alkotásokat, amelyeket március 3-án a Bem Moziban nézhetünk meg. Az AIFF-ra öt – látványfilm, dokumentumfilm, kísérleti film, videóklip, vegyes művészeti alkotás – kategóriában, maximum 15 perces, legalább a mű felében mesterséges intelligenciával készült alkotásokkal nevezhettek a készítők.

Kultúra

Jávor Piroska: „Játék Parnasszuson”

Az idén 80 éves szentendrei festőművész, Jávor Piroska kiállítása nyílik a Szentendrei Képtárban március 8-án, 17 órakor Játék a „Parnasszuson” címmel.

Neked ajánlott

A