Keresés EN

A XVI. kerület fejlődik, aki pedig itt él, az már rég törzsvendége pár arra érdemes helynek. Ilyen Petrus Péksége is, ahol vadkovászból, szelíd vendéglátásból és mennyei pékáruból nincsen hiány. Ennyire családias és emberközeli hellyel ritkán találkozhatunk, amihez nyilván a külvárosi lokáció is hozzátesz, ezért a távolabbi kerületek lakosainak is megéri felkeresni a pékséget. Kicsit kevésbé rohan itt az ember és az idő, lelassulunk kicsit, miközben a péksütik és kenyerek között válogatunk. A végén pedig arra eszmélünk, hogy hiába jöttünk csak bagettért, azt már félig elmajszoltuk. Keresni kell még valamit az útra vagy otthonra, és aki keres, az talál: péládul egy pesztós batyut vagy kókuszgolyót. A pultban, amit kapunk, mind kovásszal készül, a sós és édes péksüti egyaránt. Ha zárás előtt megyünk, félő, hogy nem jut az, amit szeretnénk, de ha meg valami megmarad, akkor példaértékű, hogy azt a környék lakóotthona vagy a fogyatékosokat segítő központja kapja. Kevés ilyen szívvel-lélekkel teli pékséget ismerünk, sőt tapasztalataink alapján a túrós batyu is Petrus Pékségében az egyik legjobb Budapesten, nem utolsósorban pedig első osztályú!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A