Keresés EN

A Hölgy utcában rejlik egy exkluzív bútorbolt, a MÖBELKUNST, amely felér akár egy múzeummal is, hiszen ide betérve visszarepülünk egy pár évtizedet az időben. A hely tulajdonosa húsz éve gyűjti az 1930–1980 közötti darabokat, különösen izgalmas válogatása van skandináv tervezők alkotásaiból, amelyek egy része csak bérelhető, és olyan filmekben is látható, mint például a Szárnyas fejvadász 2049. Az ikonikus tárgyak mellett kevésbé ismert tervezők munkáit is megvásárolhatjuk, eredeti formájukban vagy a mai lakberendezési igényeknek megfelelő módon felújítva.

Akkor is zarándokoljunk el a kőbányai boltba, ha csak körbe szeretnénk nézni, hiszen olyan kultikus darabokat is megszemlélhetünk, mint az Eames házaspár alkotásai, Arne Jacobsen, Knoll, Vitra és Thonet bútorok, Le Corbusier egy utángyártott garnitúrája vagy a finn Eero Aarnio gömbfotelje. A szívünket örökre ellopta Breuer Marcell bérelhető, kórházzöld orvosi rendelői együttese, a Hugh Hefner-es flippert viszont csak nézegetni lehet, ne álmodozzunk, nem ezzel fogjuk kétszobás panelünket Playboy-villává változtatni.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A