Az utóbbi években egyre szuperebb játszóterek épülnek Budapest szerte kicsiknek és nagyoknak, kedvenceink a tematikus mesés helyek, ahol Vuk és Pom-Pom világa elevenedik meg, vagy Kő Boldizsár különböző alkotásai, mint a Terézvárosi Benczúr kerti játszótér. A város egyik legnagyobb, ingyenesen használható vizes játszótere Kispesten, a Berzsenyi utcában található.

A 2-14 éves korosztály számára tervezett parkban kilenc vizes és vízi világhoz kapcsolódó játékot találunk, az egyik legnépszerűbb patakmeder, ahol zsilipekkel szabályozhatjuk a víz áramlását, vagy az aranymosó, de az irányítható tengeri csillagos szökőkút is a nyár nagy favoritja, ahogy az elárasztható homokozó, a világítótorony-mászóka és játszóhajó is, nem is beszélve a vadul tekerhető arkhimédészi csavarról. A játékok mellett fontos kiemelni, hogy van biciklitároló, ivókút és amíg a frissen ültetett fák megnőnek, napvitorlák biztosítják az árnyékot.

Tipp:
Az időjárás előrejelzésre azért pillantsunk rá indulás előtt, mert ha 20 fok alá süllyed a hőmérséklet vagy vihar van, akkor a vizes elemek nem működnek

Hasonló tartalmak

Admin mode