Keresés EN

Szigetszentmiklós határában található az egykori, a 90-es években végleg bezárt kavicsbánya helyén kialakult, különleges hangulatú Kavicsos-tó és kis szigetei. Mivel a tóban tilos a fürdés, ezért inkább horgászok használják, illetve kellemes sétát tehetünk a nádas és kis házak között. A tó partján részben nyaralók vannak, többnyire magánterület, de számos helyen közvetlenül lemehetünk a vízpartra. Ha az Átlós utcán végigmegyünk, amely gyakorlatilag egy félszigetre visz, akkor egy kisebb dombon felkapaszkodva csodás panoráma nyílik a környékre.

Megközelítés: Szigetszentmiklósra eljuthatunk HÉV-vel is, de kerékpárral is remek túrát tehetünk, érintve a csepeli Kolonics György sétányt, de még Szigetszentmiklós előtt le kell kanyarodni a tó felé.

Tipp: Ha a környéken jártok, érdemes megnézni a páratlan Szigetszentmiklósi úszólápot is!

Még több érdekességet tudhattok meg Csepel és környékéről A rozsdaövezettől a természet lágy öléig: Csepel című podcastadásunkat meghallgatva.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

új hely

Quentin′s Burger

A Ferenc téri Quentin′s Burger azok kedvence lesz, akik imádják Tarantinót, a klasszikus hamburgereket, na meg a 90-es éveket. A hely alapítói odavannak Tarantino filmjeiért, és igyekeztek az enteriőrben is megmutatni azt.

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

Neked ajánlott

A