Keresés EN

A Gödöllői Arbo-park az ezerarcú erdőt mutatja meg nekünk, hiszen a 137 hektáros, szabadon bejárható területen 154-féle erdőtípust találunk. A kikapcsolódás és rekreáció mellett a játszva tanulás, a vezetett séták és a különféle programok egyaránt megférnek, hiszen tanösvényeket, információs táblákat, erdészet tematikájú játszóteret is kialakítottak. Több tisztás is van, ahol pihenhetünk, és szinte mindegyiknek van is valamilyen funkciója. A Maci tisztáson például sütögetni, bográcsozni lehet; a Tücsök és hangya tisztáson a zenéé a főszerep, itt jellemzően kisebb akusztikus koncerteket adnak a helyi fiatalok, míg a Mókus tisztás a fitnesz, a Bagoly tisztás pedig az olvasás terepe, utóbbinál olvasópadok és egy könyvszekrény várja a látogatókat. Az arborétum maximálisan gyerek- és kutyabarát, négylábúakat azonban csak pórázon sétáltathatunk. A látogatás hétköznap ingyenes és előre meghirdetett időpontban a gödöllői erdei kisvasút is közlekedik az arborétumban.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A