Idén is együtt ünnepelhetünk, koccinthatunk, és a legjobb hazai és nemzetközi borkülönlegességeket kóstolhatjuk meg a 33. Budapest Borfesztiválon, amely szeptember 12. és 15. között ismét beköltözik a Duna-parti panorámát meghatározó Budavári Palota gyönyörű, impozáns falai közé.

A Budapest Borfesztivált nemcsak az impozáns helyszín teszi felejthetetlenné, de minden évben a látogatók igényei szerint változik, bővül, és évről évre igyekszik különleges élményt nyújtani, így a borkóstolás mellett számos izgalmas programon is részt vehetünk.

„Érdemes lesz kóstolgatni az idén debütáló borászatok standjainál, mert igazi gyöngyszemekre bukkanhat a szemfüles fesztiválozó. Az organikusan termesztett szőlőből készült borok kedvelőinek a Quiar Birtok standját mindenképp ajánlott felkeresnie, aki a Balaton északi partjára tenne egy képzeletbeli utazást, az a PALO Borbirtok díjnyertes borait vegye célba. A Fivérek Borbirtok a Szekszárdi borvidékről hozza el legkedvesebb vörösborait, de gyöngyözőt is lehet majd náluk kóstolni” – tudjuk meg a szervezőktől.

A borkészítés bölcsőjéből érkezik az idei díszvendég

A borfesztivál bevett szokása, hogy a hazai kiállítók mellett minden évben üdvözöl egy-egy díszvendéget, idén a borkészítés bölcsőjeként is emlegetett Georgia mutatja be múltőrző kultúráját, gasztronómiáját és 8000 éves borászatának ősi eljárásait napjaink modern technológiájával vegyítve.

„Több mint 500-féle georgiai bor közül csemegézhetnek a fesztiválozók.”

Bulik, prémiumborok és gourmet-fogások

Idén sem maradunk élmények nélkül, a tavalyi VIP-szekció óriási sikerét követően idén is a Mitiszol? Party VIP-sátorban lesz a fesztivál egyetlen és utánozhatatlan bulija, az exkluzív kényeztetésre vágyók a Hankook VIP Lounge ízlésesen berendezett pihenősarkaiban kortyolgathatják kedvenc boraikat.

„Bármely is legyen a választott VIP-zóna, garantáltan nem lesz hiány prémiumborokban, gourmet-fogásokban és felejthetetlen szórakozásban.”

Interaktív játékok és ingyenes pop-up borkóstolók

A látogatók idén is próbára tehetik érzékszerveiket és tesztelhetik bortudásukat a VinAgora Interaktív Bortéren. A játékhoz csak egy telefonra és némi borismeretre lesz szükség, hiszen a QR-kód beolvasása után máris indulhat a játék. Több izgalmas állomást teljesítve kiderül, hogy a „kezdő borkóstoló”, a „haladó borfogyasztó” vagy a „vérbeli borrajongó” címet sikerül-e megszerezni.

A szakmai programok palettáját bővítve az unalmas, szakkifejezésektől túlcsorduló előadások helyét izgalmas pop-up borkóstolók veszik át könnyed beszélgetések keretében. Az interaktív sátor előtti téren 18 neves borász kalauzolja végig az ízek és aromák tengerén a bortudásra szomjas közönséget. Az ingyenes program minden délutánra rejt valami felfedeznivalót az arra sétálók számára.

Az interaktív élmények mellett idén a Lumina Fénypark fényinstallációit is megcsodálhatjuk a borfesztivál kitüntetett helyein. Mivel mind a Lumina, mind a borfesztivál Budapest ikonikus és világszerte híres kulisszái között valósul meg, a fesztivál szervezői helyet adtak a tavalyi Budapest 150 – Utazás az időben fénypark legsikeresebb elemeinek.

Sunday Brunch pezsgőritkaságokkal és korlátlan fogyasztással

A borfesztivál utolsó napjának méltó lezárásaként egy igazán fényűző kései, de hosszan elnyúló reggelire invitál a Sunday Brunch. Szeptember 15-én, vasárnap 11 és 14 óra között rendezik meg az impozáns reggelit a Főőrség és Lovarda teraszán.

„A luxusitalok kedvelőinek kötelező programja három pezsgőritkaságot és korlátlan bor-, ital- és ételfogyasztást vonultat fel.”

A 33. Budapest Borfesztivál idén is rengeteg élménnyel, varázslattal, kifinomult ízekkel és zamatokkal, új kedvencekkel, felejthetetlen hangulattal várja a borkedvelőket a Budavári Palota díszletei között!

További infókat és a részletes programkínálatot itt találjátok, a kedvezményes elővételi és napijegyek pedig augusztus 26. éjfélig még elérhetőek!

Címkék