A XII. kerületi Lejtő úti sporttelepen ismét vár a medence.

Sas Gardens néven újul meg a Lejtő úti sporttelep, írja az Economx kerületi forrásra hivatkozva. A XII. kerületi üdülő- és strandkomplexumot még a 60-as években építtette a Földművelésügyi Minisztérium. 2006-ban a Hegyvidéki Önkormányzat tulajdonába került az időközben már erősen leromlott terület, amelynek felújítása egymilliárd forintba került volna, így a tulajdonos a terület elidegenítéséről döntött. Lakossági tiltakozás ellenére 2021-ben sikerült túladni rajta, ekkor a telek a Clivus Project Zrt. és a Pannon-Work Zrt. tulajdonába került. 

A 0,68 hektáros sportkomplexumot annak idején teraszosan alakították ki, régen büfé, öltöző, étterem és klubhelyiség is tartozott hozzá. A központi részen helyezkedett el egy 25 méter hosszú medence, a területen pedig tekepálya, röplabda- és teniszpályák is voltak.  

Utóbbiak már nyár eleje óta újra működnek, a strand pedig augusztus 16. óta látogatható ismét, és hamarosan megújulhat a komplexum többi épülete is. A strandbelépő 5500 Ft, kerületi lakosoknak 4800 Ft, 12 alatti gyerekek számára pedig ingyenes. 

(Borítókép: illusztráció, Mudra László - We Love Budapest)

Címkék