A város legfiatalabb, extravagáns rooftop bárja olyan hely, ahová igazán jólesik munka után vagy hétvégén beülni pár koktélra vagy gin-tonikra nyugodtan, kényelmesen, mintha csak otthon ücsörögnénk a kanapén. Csakhogy közben itt a lábaink előtt hever a város, és ennek – na meg a kiváló kiszolgálásnak – köszönhetően a fellegekben járhatunk.

Nevéhez méltó módon a Cloud IX az ibis & TRIBE Budapest Stadium Hotel kilencedik emeletén kapott helyet, a IX. kerületben, a Népligetnél. A szállodába belépve, a recepció mellett elhaladva, jobbra találjuk a liftet, és másodperceken belül máris Budapest fölé emelkedve lazíthatunk – és szó szerint élvezhetjük a magaséletet.

Fontos már előre leszögezni, hogy a Cloud IX nem csak a szállóvendégek számára készült, sőt mindenkit a legnagyobb szeretettel várnak, beleértve négylábú barátainkat is, emellett a bár akadálymentesített is. Ide bátran beülhetünk barátokkal, a családunkkal vagy akár egy kellemes randira.

Nagyon klassz a Cloud IX-ban az, hogy mivel nincs előtte más magasabb épület, ami megzavarná a kilátást, ha leülünk és hátradőlünk, a hatalmas üvegablakokon keresztül gyönyörűen látszanak a Budapest feletti bárányfelhők, így tényleg olyan érzésünk lehet itt, mintha csak a fellegekben járnánk. Van valami igazán megnyugtató a felhők nézegetésében, ezt az érzést pedig még tovább fokozzák a fantasztikus italok.

A különböző, stílusosan kialakított belső tereknek köszönhetően akkor is megtaláljuk itt a számításainkat, ha egy asztal fölött ülve beszélgetnénk, ha a magas asztaloknál iszogatnánk, a hintaszékekben ringatózva csacsognánk vagy kényelmesen belesüppednénk a kanapékba, miközben a naplemente mindenféle színűre festi előttünk az eget. Napközben a Cloud IX privát eseményeknek ad otthont, ha leszáll az este, akkor pedig a csodálatos italoké a porond.

Vagány signature koktélok és szédületes gin-tonikok

A Cloud IX legnagyobb húzóereje a kiváló koktélszekció és a 13 tételből álló gin-tonik-itallap. A koktélokban az a legizgalmasabb, hogy mindegyikben van valami kis csavar, sőt olyanokat is találunk köztük, amelyeket szinte sehol máshol a városban. Ilyen például a MyTribe, ami a Mai Tai Tiki koktélhoz hasonlít, ám itt kizárólag barna rum van benne, sárgabaracklikőrrel, mandulasziruppal és lime-lével keveredve, vagy az Aperol Kiss, amibe az aperol mellett vodka, tonik és maracujaszirup is került.

A mi legnagyobb kedvencünk most a Bramble volt, ami ginnel, vadszederlikőrrel, lime-mal és cukorsziruppal készül, és pezsdítően finom.

A ginnel, levendulasziruppal és citromlével készült, de dupla ágyas meggypálinkával megbolondított Cherry Story egy ütős, de kiváló választás, a whiskey-vel, zöldalma-sziruppal, citromlével és tojásfehérjével kevert Apple Sour izgalmas és egyedi ital.

Az isteni Pornstar Ultimate pedig stílusosan egy kis pohár proseccóval érkezik, amit akár bele is önthetünk vagy külön is elkortyolgathatunk.

Egy igazán jó gin-tonikkal sosem lehet mellélőni, a Cloud IX-ban pedig rögtön 13-félét is találunk a magyar Lavender Tihany vagy Zsolnay ginnel készülő italoktól kezdve a spanyol Nordes-alapún át a Los Angeles-i Amass ultraprémium tisztaságú, kukoricabázisú dry gines italig. Ezek mellett még alkoholmentes gint is kérhetünk, illetve érdemes a borok, habzóborok és champagne-ok izgalmas tételeit is böngészni. Ha megéheznénk, a látványkonyhának köszönhetően harapnivalókat is rendelhetünk.

Nagyobb szabású rendezvényekben is gondolkodhatunk, ugyanis a Cloud IX összesen maximum 120 fő befogadására alkalmas, így akár csapatépítőket vagy állófogadást is tarthatunk itt. Ha pedig szülinapra, családi összejövetelre vagy leány- és legénybúcsú előtti alapozásra készülünk, elszeparált részeket is bérelhetünk. A két nagy tévének hála mindig megy épp valamilyen meccs, így a fontosabb mérkőzésekről sem fogunk lemaradni.

A Cloud IX összegészében izgalmas, stílusos, vagány, de mégis laza, tökéletes helyszíne egy randinak vagy munka utáni iszogatásnak, ugyanis a környéken biztosan nem találunk másik ilyen különleges helyet.

ELÉRHETŐSÉGEK

Cloud IX Skybar

Címkék