Újabb Duna-parti köztér kialakítását tervezi a Valyo, és bár egyelőre rejtelmes a projekt, ígéretesnek tűnik.

Sejtelmes hírt közölt Facebook-oldalán a Valyo – Város és Folyó Egyesület, melynek a Duna-parti közösségi helyek kialakításában nagy tapasztalata van. Most újabb helyszínen indítanának projektet.

„Duna-közelségben, helyi és szélesebb közösségek bevonásával valami épül: egy olyan új hely magjait hintjük el, amely a városlakók kreatív energiáit képes befogadni. A tervezés során megismerjük a helyi és nemzetközi gyakorlatokat, a környék adottságait, az itt lakók és dolgozók igényeit. Fontosnak tartjuk, hogy az ÚJ HELY a környékhez illeszkedve hasznosuljon, közösségi központtá váljon, mind a Valyo, mind a helyi lakosok értékeit képviselve fejlődjön”

– írják a posztban, melyhez egy képet is mellékeltek, hozzáfűzve: a Duna-part egyik legjobb helyzetű, kihasználatlan részéről van szó, amelynek a közelében több más valyós projekt is zajlott.

Egy kommentelő kitalálta, hogy a volt hengermalom épületének tetejéről készült a kép, a Dürer Kert mellett, a Lágymányosi-öböl végénél, ezt pedig az egyesület meg is erősítette. További részleteket, információkat későbbre ígértek.

(Borítókép: Csudai Sándor - We Love Budapest)

Címkék