Forró nyári napokra izzó, változatos események a válasz! Ami biztosan kihagyhatatlan június 27. és 30. között: az Óbudai Világzenei Hét, amely hatodik alkalommal érkezik, kilencedik alkalommal rendezik meg a Budapest SUP Fesztivált a Dunán, na meg a nyár egyik legkedvesebb, alulról szerveződő kisfesztiválja is most van, a Waldorfeszt, mely varázslatos légköre miatt sokak kedvence. De nem kell aggódni, nappali programok is lesznek bőven, például egy este 10-ig tartó bulira, ruhacserére és egy kiállításra is elnézhettek!

Június 27., csütörtök

Open Road Days 2024

Harley-Davidsonnal érkezik június 27. és 29. között az Open Road Days fesztiválra az Ugly Kid Joe, a Tankcsapda, Tátrai Tibor és a godfater., az AK26 és még sokan mások. A kaliforniai Ugly Kid Joe június 28-án lép fel. A fesztivál pénteki napjának további fellépői: Egri Péter és Mystery Gang, Little G Weevil és Takács Vilkó. A 35 éves Tankcsapda június 29-én adja első idei budapesti nagykoncertjét, szombaton a nagyszínpad programját pedig az AK26 rapzenekar nyitja meg.  

A zenei program mellett számos családi és motoros programon vehetünk részt. A FAMILY-KID ZONE a fesztivál családi programhelyszíne, ahol Harley-Davidson motorszimulátorok, elektromos gyermekmotorok, KRESZ-park várja a gyerekeket. A Harley on Tour kamionnál ingyenes Harley-Davidson-tesztmotorozáson próbálhatja ki bárki, milyen érzés vezetni egy Harley-t. (x)

További infók

VI. Óbudai Világzenei Hét

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, Lajkó Félix, Shantel: a VI. Óbudai Világzenei Hét a Kobuci kertben világsztárokkal és a fesztivál történetének talán legerősebb programkínálatával vár bennünket. Népzenei kuriózumok, kertmozi, egy nagyszerű színházi társulat vendégjátéka és a műfaj elevenségét ünneplő félszáz muzsikus – június 24. és június 30. között róluk szól majd a Kobuci tematikus fesztiválja.

További infók

Waldorfeszt

A Waldorfeszt 2010-ben indult iskolai projektként, mára pedig az ország egyik legrégebbi még mindig életben lévő ezerfős kisfesztiválja, ahol a fesztiválozók a fellépőkkel, önkéntesekkel és a szervezőkkel együtt családias hangulatban hozzák létre a varázslatos légkört az erdő ölelésében, ahol a szabadság a hívószó.

Öt színpadon szól a zene három napon keresztül olyan fellépőkkel, mint Szabó Balázs Bandája, Kollár-Klemencz Kamarazenekar, Platon Karataev, Besh o Drom, Vágtázó Halottkémek, Duckshell, Óperentzia, The Acoustic Manual Techno Party, Kale Lulugyi, Korai Electric, és még rengeteg más izgalmas zenekar színesíti a zenei felhozatalt.

További infók

Parno Graszt-koncert

Június 27-én fehér lován vágtat be a Budapest Parkba a Parno Graszt, hogy megmutassa nekünk, hogyan is kell igazán mulatni! Őszinte, hamisítatlan cigányzenével varázsolják igazi forgataggá a Park közönségét ezen az estén. A zenekar eddigi egyik legnagyobb koncertjére készül, amin valószínűleg mindenki ott lesz, talán még a Muki fia is!

Vendégként a Söndörgőt köszönthetjük, a koncertek után 22 órától pedig élő cigányzene virágzik majd az éjszakában: a Khamoro, a RitMusa és a Kale Lulugyi zenekarok hozzák el a szezon egyik legtáncosabb pesti buliját. A táncház házigazdája Berecz István (Pityu) lesz. (x)

További infók

Június 28., péntek

Magyar Menyasszony

A Magyar menyasszony című időszaki kiállítás 500 évre visszamenően irányítja a figyelmet a nők helyzetére, szerepére, életkörülményeire, személyes történeteikre, házasságaikra. Több száz ismert és ismeretlen nő története elevenedik meg: féltve őrzött ruháik, kellékeik, szerelmes leveleik, melyek mind a női szerepek és az esküvőhöz, házassághoz fűződő viszony változásáról mesélnek.

A kiállítás anyaga múzeumi gyűjteményből és egy nagy része közösségi felajánlásokból, adományokból áll össze, ettől válik igazán különlegessé. Ebben a kiállításban a közösségé a főszerep, a Múzeum közös gondolkodásra invitál mindenkit a nők társadalomban betöltött szerepéről. A kiállítás attól is egyedi, hogy a történelmi személyek mellett megjelennek a jelenkor emberei és az ő történeteik. Mindenkit megszólít és bárki személyesen is a részévé válhat. A Magyar Menyasszony ötletgazdája és kurátora dr. Simonovics Ildikó divattörténész, szakmuzeológus. (x)

További infók

Varjú ruhacsere a Gólyában

A Gólyában június 28-án ruhacserén vehetünk részt, de ha nem csak a ruhatárunkat frissítenénk, megismerkedhetünk a Varjú Kollektíva tagjaival, és néhány anarchista zine-t is hazavihetünk. Az eseményen a Varjújság is kapható lesz, a maradék ruhákat pedig gyermekotthonoknak adják a szervezők.

További infók

Rotisserie Szombat by Thuróczy Szabolcs & Bereznay Tamás

Izgalmas gasztroeseménynek lehetünk részesei szombaton: Thuróczy Szabolcs érkezik a Rotisserie-be, azaz Bereznay Tamásék következő tematikus gasztrobuliján bemutatja kedvenc csirkés receptjét a közönségnek, amelyre sok-sok szeretettel várnak mindenkit!

További infók

Pezsdítő buborékok: pét-natkóstoló

Egyre nagyobb a rajongótábora a pétillant naturelnek, vagyis a pét-natnak – és ez nem véletlen! Egyedi készítési módja, opálos színe, karakteres íze, az üledékben rejlő aromák és a kóstolás élménye bárkit rabul ejt. A nyári kóstolók sztárjait Folkmann László, borkereskedő hozza el nekünk a Virág Benedek Házba, ahol az est során négy pezsdítő tételt ismerhetünk meg közelebbről.

További infók

Június 29., szombat

IX. Budapest SUP Fesztivál

Idén sem marad el Magyarország legnagyobb SUP- (állva evezős deszka) rendezvénye, hiszen közeleg a IX. Budapest SUP Fesztivál, ahol egy teljesen új perspektívából, a Duna közepéről fedezhetjük fel fővárosunkat. Aki életében először evezne, az se féljen, mert az esemény előtt ingyenes, csoportos SUP-evezéstechnikai oktatást tart Nagy Szabolcs világbajnok.

További infók

Scorpions, special guest: Omega Testamentum

A Scorpions, minden idők egyik legikonikusabb és legbefolyásosabb hard rock bandája 2024-ben egy vadonatúj exkluzív koncerttel tér vissza Budapestre, klasszikussá vált albuma, a Love at First Sting megjelenésének 40. évfordulója alkalmából, és előadja a lemez dalait pályafutásának legnagyobb slágereivel kiegészítve. A koncerten június 29-én vehetünk részt, az előzenekar pedig az Omega Testamentum lesz.

További infók

Tindia-táncház a Zsírban

Sokan csámborogtak már Klézse vagy Rekecsin felé haladva a szelíd, Szeret menti tájakon, hogy felfedezzék Tindiát. Hosszas keresés után végül hat, Budapesten élő fiatal találta meg, távol Moldvától és a Tatros folyó vizétől, valahol legmélyen, önmagukban. A Tindia zenekar 2015-ben egy közkedvelt budapesti presszóban kezdte pályafutását, ahol rendszeresen tartott moldvai táncházakat és folkkocsmát. A visszafogott nőiesség misztikuma és a vérpezsdítő moldvai dallamok lendülete jellemzi a zenekar hangzását, melynek esszenciáját a 2021-ben megjelent első lemezükön is hallhatjuk. Június 29-én ők koncerteznek a Zsírban.

További infók

Santsat

Az egynapos minifesztivál egyfelől a zenéről szól, másfelől pedig a lelki kiürítkezésről és feltöltődésről. Már délben elkezdődik jógázással, meditációs gyakorlatokkal meg stresszkezelő workshoppal, hogy aztán délutántól az elektronikus zenéé legyen a főszerep. Fellép a Wavy, Badaro és Adis Is OK, valamint egyenesen Olaszországból érkezik majd James Falco. Aztán a buli sötétedés után véget is ér.

További infók

Június 30., vasárnap

101 kiskutya – Disney BEMatiné

Roger Radcliffe zeneszerző agglegényként él Londonban kan dalmatájával, Pongóval. Pongo elhatározza, hogy feleséget talál Rogernek és kiszemeli az utcán sétáló dalmatát és gazdáját, majd a parkban tett, előrehozott séta alkalmával összehozza Anitával, akinek szintén van egy dalmatája, Perdita. A felvezetés alapján már nyilvánvaló, hogy melyik rajzfilmről van szó: június 30-án a 101 kiskutyát vetítik a Bem Moziban.

További infók

Gyerekszínház a Ligetben

A Hahota Gyermekszínház, a Görbetükör és a Szép Ernő Színház izgalmas és varázslatos családi meseelőadásokkal várja a 3-10 éves korosztályt a Városliget parkban. A színes díszletek között zajló mesejátékokat könnyen érthető, verses formátumban adja elő a 3-4 fős társulat, s közben játékosan bevonják a részt vevő gyermekeket is a produkciókba.

További infók

Ha további programokat böngésznétek a hét többi napjára is, ide kattintsatok!

(Borítókép: Csudai Sándor - We Love Budapest)

Címkék