Az UEFA végrehajtó bizottsága május 22-én jelentette be Dublinban, hogy két év múlva Budapesten játsszák a legrangosabb európai kupasorozat döntőjét.

A mérkőzésnek természetesen a 2019-ben átadott Puskás Aréna ad majd otthont, ahol még sosem rendeztek ilyen volumenű döntőt, ugyanakkor korábban játszottak már itt EL-döntőt és Európai Szuperkupa-finálét is.

Az idei BL-döntőt június 1-jén rendezik a londoni Wembley Stadionban, jövőre pedig a müncheni Allianz Aréna ad otthont a következő szezontól új rendszerben visszatérő kupasorozatnak. 

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke így értékelte a döntést:

„Az UEFA a mai döntésével az MLSZ nemzetközi és rendezői munkáját ismerte el. Az európai szervezet értékelte, hogy az elmúlt években a magyar szövetség lépésről lépésre egyre nagyobb érdeklődésre számot tartó események szervezése során bizonyította rátermettségét. A női BL-döntő, a korosztályos Európa-bajnokságok, a 2020-as Szuperkupa után sikeres volt a 2021-ben rendezett Eb, továbbá a tavalyi Európa-liga-döntő is. Ebben nagy szerepe volt a Puskás Arénának, illetve annak a háttérnek, amelyet a kormány biztosít az UEFA-események megszervezéséhez. A legrangosabb klublabdarúgó-mérkőzés budapesti megvalósításával az MLSZ újabb kitűzött stratégiai célját éri el. Azért fontos ez, mert a BL-döntő rendezése is hozzájárul ahhoz, hogy hazánkban folytatódjon a labdarúgás fejlődése, és tovább növekedjen a népszerűsége.”

Forrás: Index.hu, MLSZ.hu

(Borítókép: Tullio Puglia / UEFA - Getty Images)

Címkék