Idén már a 13. Artmozik éjszakáját rendezik meg a budapesti művészmozikban, ahol az országos bemutató előtt látható filmek mellett olyan alkotások is vászonra kerülnek, mint az Oppenheimer, a Szegény párák, a Barbie vagy a Dűne 2.

Lassan már mindennek van éjszakája, sok esetben azonban ez valójában azt jelenti, hogy legkésőbb éjfélkor már véget is érnek a programok, az Artmozik éjszakája szervezői azonban valóban komolyan gondolják a dolgot, hiszen az utolsó vetítések hajnali 4-kor kezdődnek majd.

A május 17-én 18 órakor startoló esemény tehát igazi maratonnak ígérkezik, a legkitartóbbak pedig akár az összes helyszínen megnézhetnek egy-egy filmet, hiszen a karszalag valamennyi moziba érvényes. Az Artmozik éjszakáján a Toldi mozi, a Művész mozi, a Puskin mozi, a Corvin mozi, a Kino Cafe Art Mozi és a Tabán artmozi vesz részt.

A mozimaraton 2024-es kínálatában az országos bemutató előtt szerepel az Amikor a gonosz leselkedik című horror és Az arcuk mindig előttem lesz című francia dráma az Adèle élete főszereplőjével, de olyan népszerű, már bemutatott alkotásokat is be lehet majd pótolni (vagy újra lehet nézni), mint az Érdekvédelmi terület, az Asteroid City, a Szegény párák, az Oppenheimer, a Barbie, a Dűne 2., a Babylon vagy a Kojot négy lelke, a Kék Pelikan és a Semmelweis.

Az Artmozik éjszakájára 5800 Ft-os áron lehet megvásárolni a karszalagot online és a mozik pénztáraiban, a részletes programot pedig ezen a linken lehet böngészni.

(Borítókép: InterCom)

Címkék