Minden második budapesti lakos számára elérhető lesz a 2026-ra kiépítésre kerülő Bubi 3.0, ami a megosztott kerékpárhasználat lehetőségét kiterjeszti azokra is, akik a jelenlegi szolgáltatási terület határán túl élnek.

A Főváros és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerint az új közbringarendszert már minden második budapesti lakos használni tudja, mert azok számára is lehetőséget biztosít a megosztott kerékpárhasználat területén, akik a jelenlegi szolgáltatási területen túl élnek, például az Örs vezér tere vagy Újpest-városkapu környékén, illetve Kőbánya-Kispesten. A Bubi 3.0 rendszerének flottája kétszer akkora méretű lesz, mint a mostani, ami közel 4500 kerékpárt jelent majd, és a hagyományos mellett elektromos bringák is bérelhetők lesznek majd.

Évről évre egyre többen bubiznak, 2023-ban már több mint 3,4 millió alkalommal használták a budapestiek a közbringa-szolgáltatást, ami közel 7 millió kilométernyi út letekerését jelenti. Évről évre gyűjtőállomásból is egyre több lesz, a legutóbbit épp most adták át Budán, a XI. kerületben, a BudaParton.

Címkék