Mi is lehetne jobb program a családdal, párunkkal vagy a gyerekekkel, mint 10 szépséges, kedves cica között tölteni pár órát, miközben sokat tanulhatunk négylábú kedvenceinkről, és szórakoztató élményekben lehet részünk? A Cat Museum Budapest a barátságos cicusok mellett macska tematikájú művészeti kiállítással és számos interaktív attrakcióval vár minket. Ráadásul az eddigiekhez képest a cicák belvárosi birodalma duplájára nőtt, így a népszerű festőfoglalkozások új workshoptermet kaptak, természetesen cicás tematikával.

A Cat Museum Budapest igazi nyugodt oázis a belvárosi forgatagban, a Bajcsy-Zsilinszky úttal párhuzamosan futó Vadász utcában. Ha nincs otthon háziállatunk, vagy pont hogy van, csak szeretnénk körbevenni magunkat jó pár kedves cicával, akik alig várják a simogatást és a közös játékot, akkor jó helyen járunk hazánk egyedülálló interaktív macskamúzeumában.

Szuper élmények, kedves cicák

Aki szereti a cicákat, és betér ide, igazán kipihenten távozhat, amiről többek között Leonardo, Vattacukor, Ciceró vagy Kalóz dorombolva gondoskodik. Emellett számos érdekességet megtudhatunk a macskák történetéről, vannak kisebb játékok, pihenősarok, macskás festmények is. Az ajándékboltban számos cicás relikviát kaphatunk, illetve kávét és üdítőt, amelyet az előtérben fogyaszthatunk el.

Fontos, hogy érdemes előzetesen időpontot foglalni, hiszen a cicák védelme érdekében maximalizálva van a látogatók létszáma, illetve csak 8 éves kortól lehet részt venni a programon.

Tavaszi újdonságok

A Cat Museum idén tavasszal számos újdonsággal vár minket, a helyszín duplájára bővült, ami a festőworkshopok nagy népszerűségének is köszönhető, mostantól egy cicás tematikájú különterem várja az alkotni vágyókat. A bővülés lehetővé tette, hogy 2 új cica is beköltözzön 8 társa mellé, így garantált, hogy a társaság fele legalább mindig ébren van, hiszen olyan nincs, hogy mind a 10 cica egyszerre szundítana.

A múzeum antik festménygyűjteménye is több szép darabbal bővült, ráadásul új vitrinek és interaktív játékok (például egy QR-kódos találós kérdéses tábla és egy brain teaser) is várja a látogatókat. Ezenkívül három új, gyönyörű kézi falfestmény is díszíti a tereket, köztük egy, a workshoptermet szemmel tartó oroszlán, valamint egy UV-fénnyel megvilágított szemű, óriási Chesihire Cat, amelyet az Alice Csodaországban világából ismerhetünk. Elkészült a japán fal is, így az összes falfestmény remek hátteret szolgáltat a szelfiknek. A létszámlimit a bővítés ellenére is korlátozott, hogy a megszokott módon szellősen, egymás és a cicák nyugalmát megőrizve tudjunk nézelődni.

Festőfoglalkozások a cicás tematikájú workshopteremben

A Cat Museum nemcsak számos élménnyel vár minket, de igazi kikapcsolódásként a cicák közvetlen közelében festőworkshopokon is részt vehetünk, ahol az akril- és az akvarelltechnika alapjait sajátíthatjuk el, és ahol szabadon alkothatunk profi segítség mellett. Remek program pároknak, barátoknak és családoknak (gyerekek 8 éves kor fölött vehetnek részt a workshopokon), de szuper csapatépítő program, és akár ajándékutalvány formájában is meglephetjük vele szeretteinket.

Érdemes a tavaszi szünetben, húsvét alkalmával is ellátogatni a Cat Museumba, ahol március 29. és április 1. között a helyszínen egy kis meglepetés-nyereményjáték várja majd a látogatókat!

(Borítókép: Cat Museum Budapest)

Címkék