És azt ismered, hogy „Budakeszi erdőszélen felcsendül a dub…”? Nem, ez nem egy népdalparódia, hanem az egyik legmenőbb magyar építészcsapat love brandjének, a nextnest.hu-nak a legújabb mobilháza és a hazai kortárs afro- és világzenei szcéna csillagának kivételes együttállása.

Igen, Senáról van szó és a Next Nest Drift Arcóról. Őt nem kell bemutatni, az utóbbiról pedig azt érdemes tudni, hogy a fenntartható és smart design mentén épülő mini, mobil és a nagyobb könnyűszerkezetes, könnyen telepíthető lakóépületek úttörőinek nemrég elkészült modellje.

Misszió: kortárs élet- és szemléletformálás

A klipek helyszínéül szolgáló guruló házon kívül még számos, fenntartható anyagokból és technológiával készülő és telepíthető Next Nest háztípusba képzelhetjük bele magunkat. Hogy mi a közös bennük? Mindegyik a felhalmozásban és a fogyasztásban hívő hozzáállást, életformát kérdőjelezi meg a környezeti, gazdasági és társadalmi fenntarthatóság mentén.

A Sena Dagadub trió afrikai sessionjeit az énekesnő szülőhazája, Ghána különböző izgalmas és extrém helyszínein vették fel, a klipek pedig nagyot mentek a zenekar csatornáin. Tervben volt néhány hazai forgatás is, természetesen valamilyen szokatlan, inspiráló helyszínen és környezetben, ami ugyanakkor jól rezonál a trió zenéjével. A Labowsky – tudtán kívül – elébe ment a projektnek, és egy olyan kollaborációt hozott – szó szerint – tető alá, ami a zenekar live sessionjeit 3 vagány klippel, a Next Nest Driftet pedig egy rendhagyó kampánnyal erősíti.

 

De miért pont az erdő szélén?

Aki megnézi a Sena Dagadub Next Nest sessionjeit, annak bizonyára átjön a hangulat és az atmoszféra, amit ez a környezet teremt a házikónak és Senáék zenéjének. Másrészt a Next Nest szemléltetni szerette volna a Drift egyik szupererejét: a modell tervezésénél fontos szempont volt, hogy be tudjon gördülni egy megálmodott helyszínre, és gazdáinak akár egy tó partján, akár egy szőlőhegyen, akár egy erdő széli apró telken – ahol jelenleg is található – hangulatos, kényelmes és élhető menedéket adjon, vagy éppen vonzó befektetésként várja vendégeit, bérlőit.

A next nest Drift egyszerűen „beleszeretős”

A Next Nest filozófiája a slow life, a környezet tiszteletben tartása, az élhető minimalizmus, a modularitás szépen rímel Senáék zenéjére. Nem siet sehova, egyszerre változatos, de repetitív, megmutatja, hogy érdemes néha lelassulni és körülnézni ebben a végtelenül felgyorsult világban. Elrugaszkodik a háromperces dalok sémájától és szabadon engedi a zenét, hogy az – akár egy Drift – végül a legjobb helyen érjen célba. A klipekben nem lehet nem észrevenni, mennyire inspirálja a zenészeket a tér és a környezet, akik egyszerűen csak „beleszeretős”-ként címkézték a Driftet. Ez persze visszafele is igaz: a jamaikai dub lüktetése, a jazzfuvola és Sena füstös hangja teljesen egyedi, elvarázsolt hangulattal tölti meg a Next Nest házikóját. A lakótér a szemünk láttára változik át egyszer stúdióvá, egyszer chill out szeparévá, egyszer pedig olyan zsebpartyvá, amelybe mi is bármikor szívesen belecsöppennénk.

Ezt amúgy megtehetjük, hiszen a műhelyből kigördülő modellek akár egyedi igényekre hangolva várják gazdáikat, és a következő kalandokat.

Az elkészült videóklipek itt tekinthető meg: 

Come Follow Me
Yo Chale
Rockit

(Borítókép: Labowksy)

Címkék