Március 16-án Ferencvárosban, a Soroksári úton nyit újra a piaclegenda, ami hétről hétre várja a mindenféle árucikket eladni és vásárolni vágyó budapestieket.

A Petőfi Csarnok bolhapiac-legendája 1985-ben nyitott meg, és aztán több évtizeden át, egészen 2016-ig tartott nyitva. A Pecsával együtt ment a levesbe a Liget Projektnek köszönhetően. Ez volt a főváros első és első számú bolhapiaca, bár sokan az Ecserit tartják annak, ez azonban tévedés, mert utóbbi fókuszában a régiségek voltak és vannak, nem pedig az, hogy bármi, de tényleg bármi eladható. 

A használt és a régi dolgok mellett itt vadonatúj portékákkal is lehetett találkozni, az árucikkek közé pedig tényleg minden befért, a ruháktól kezdve a könyveken át az elektronikai cikkekig. De a gyűjtők és a rajongók is megtalálták mindazt, amire szükségük volt: kitűzőket, giccses nippeket, régi érméket és kitüntetéseket, kommunista ereklyéket, játékokat, magazinokat és képregényeket, Star Wars-, Transformers- és Marvel-figurákat, DVD-ket, videókazettákat, CD-ket, vinyleket, de még órákat is.

Oldalakat lehetne megtölteni, hogy mennyi mindent lehetett itt venni, csupa kincset.

Némi kihagyás után az egykori legenda most újranyit, ami azoknak fog elsősorban örömet okozni, akiknek azóta hiányzik, hogy bezárt, és annak ellenére, hogy léteznek már más bolhapiacok is (de persze mindig ez volt a legnagyobb és a legnívósabb). Az új helyszín a IX. kerületben található, a Soroksári út 90–92. szám alatt, ahol egy sportkomplexum melletti hatalmas, üres és kihasználatlan placcon igyekszik majd friss gyökeret ereszteni a bolhapiac. Természetesen visszavárják ide a régi árusokat és vásárlókat, meg persze igyekeznek majd újakat is megszólítani.

Az első alkalomra a március 15-i hosszú hétvége szombati napján, március 16-án kerül sor, és aztán minden szombaton várnak mindenkit nagy-nagy szeretettel a bolhapiac tulajdonosai, akik nem új arcok, hanem ugyanazok, akik a régit is üzemeltették. Most nagyjából 100 árus számára van hely, de jó hír, hogy a helyszín kicsit még bővíthető is, ha akkora lenne az érdeklődés. A piac mellett van egy parkoló is, nagyjából 70-80 gépjármű számára, a parkolás díja pedig igazán nem sok, mindössze egy ezres egy napra. Őszintén reméljük, hogy a PetSa bolhapiac felpörög majd, és továbbviszi a PeCsa bolhapiac örökségét. Mi biztosan ott leszünk március 16-án.

(Borítókép: Vimola Károly - Fortepan)

Címkék