Egy kis csavar a kávén, és máris áll a sor – megnéztük a Flatty Coffee Shopot.

A Vámház körút Szabadság hídhoz közeli szakaszán két helyen áll a sor: a For Sale Pub és Flatty előtt. A For Sale előtt 99%-ban turisták topognak, a Flatty előtt viszont néha a helyiek is megfordulnak. A zsebkendőnyi kávézó tulajdonképpen egy kiadóablakból áll, ahol megkaphatjuk a választott szendvicsünket, péksütinket és kávénkat. Ilyen helyből tucatnyi van Budapesten, szóval a Flattyben valamit nagyon jól csinálnak, hogy ilyen sikerük lett.

A kulcs a saját kávékülönlegességük, a tiramisu és a matchamisu latte.

Az ötlet a tulajdonostól jön – a fiatal indiai srác, Pravin Yadav, aki az egészet kitalálta, egy hazalátogatás közben mélázott el azon, hogy mennyire hiányzik neki, hogy Budapesten bármikor ehet egy jó tiramisut. Mivel a kávézó ötlete már napirenden volt, egy ismerőse javasolta neki, hogy ötvözze a kettőt. Mivel Pravin nem igazán kedveli az ízesített szirupokat, egy ausztrál kávézó terméke inspirálta, hogy mivel hódítsa meg a Vámház körutat.

A Flatty signature-kávéja egy nagy adag, lazább latte, a tetején egy szép nagy adag tiramisukrémmel és babapiskótával. Az ötlet aztán továbbfejlődött, a mascarponés krémből készült matchás verzió is, illetve az ugyanezen az ötleten alapuló, szezonális különlegesség is. Valentin-nap alkalmából pisztáciamisu-latte volt a pluszkínálat, Pravin pedig március közepére ígéri a következő különlegességet. A megszokottnál nagyobb, laza, könnyed tejeskávé és az édes krém együtt tényleg szépen összehozza a délutáni kávét és a desszertet, az pedig, hogy a Szabadság híd a közelben van, csak dob a TikTok- és az Instagram-megosztásokon. 

ELÉRHETŐSÉGEK

Flatty Coffe Shop

1053 Budapest, Vámház körút 8.
Instagram
Facebook

Címkék