Keresés EN

Budapest

„Fecskelakásokkal” segíti a XV. kerületi önkormányzat a fiatalok lakáshoz jutását

Végre jobb napok köszönthetnek a XV. kerületi Drégelyvár utca egyik elhagyott épületére, az önkormányzat ugyanis négy korszerű lakást létesít a régebb óta üresen álló házban. A „fecskelakásokkal” fiatalok lakhatását segítenék.

Végre újra otthon lehet a XV. kerületi Drégelyvár utca 6. szám alatti, üresen álló ház. A bedeszkázott ablakok és a lehúzott rolók helyét hamarosan átveheti az élet, az önkormányzat ugyanis a PALOTA-HOLDING Zrt.-vel együttműködésben „fecskelakások” kialakítását tervezi, vagyis az új otthonok fiatalok lakáshoz jutását fogják segíteni, meghatározott időre és díjért lesznek majd bérelhetők. Az Európa más országaiban már ismert koncepció itthon még ritka, Budapesten például Újpesten és a Hegyvidéken működnek még fecskeházak.  

Az épületben összesen 4 energiatakarékos, napelemmel és hőszivattyúval felszerelt lakás készülhet, 140 millió forintból. Az építkezés előkészítése novemberben kezdődhet. A kerületnek már korábban is célja volt, hogy az itt élő fiataloknak meghatározott időre és bérleti díjért lakásokat biztosítson, így téve lehetővé, hogy saját lakásra gyűjthessenek. Ha szívesen ismerkednél a XV. kerülettel részletesebben is, itt teheted meg. 

Források:

(Borítókép: Budapest Főváros XV. Kerület Önkormányzata)

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Budapest

Nőnapi adománygyűjtés Józsefvárosban – Higiéniai eszközökkel segíthetjük a rászorulókat

Adománygyűjtést szervez a Józsefvárosi Önkormányzat nőnap alkalmából, március 5-ig több helyszínen adhatunk le higiéniai cikkeket.

Budapest

Hőhullám a IV. kerületben – Miért mindig Újpesten dől meg a melegrekord?

Az elmúlt hetekben sorra dőltek meg a melegrekordok, sok közülük Újpesten. Ez a kerület lenne a város legmelegebb helye?

Budapest

Budapest és a bűvös 7-es szám

Rejtélyes oknál fogva a 7-es számot misztikus titokzatosság lengi körül. Ezért megnéztük, mi az, ami kötődik vagy kötődött ehhez a számhoz Budapesten.

Neked ajánlott

A