Keresés EN

Szabadidő

Előbújt rejtekhelyéről az Állatkert legújabb kedvence

Új kedvenccel indul az év az Állatkertben, január 1-jén ugyanis bemutatkozott az egy hónapja született tatubébi. Azt már lehet tudni, hogy fiú, ám nevet még nem kapott, búvóhelyét anyjával, Lunával együtt egyre többször hagyja el, így kis szerencsével mi is megfigyelhetjük a Pálmaházban.

A matakó, vagyis a déli háromöves tatu Dél-Amerikában őshonos, a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2016 óta foglalkoznak tartásával, az elmúlt években pedig már többször sikerült az állatokat szaporítani. Legutóbb egy hónapja bővült a matakóklán, a legifjabb jövevény pedig éppen a napokban lett elég nagy ahhoz, hogy anyjával, a nyolcéves Lunával együtt elhagyja rejtekhelyét.

A kis matakó egyelőre csak néhány arasznyira távolodik el anyjától, ám azt már tudni lehet róla, hogy fiú, bár nevet még nem kapott. A háromöves tatu az övesállatok húsznál is több faja közül a viszonylag kisebb termetűek közé tartozik, a rokon fajokkal ellentétben különleges csontpáncélja segítségével szinte tökéletesen képes összegömbölyödni puha, hasi oldalát védve. A most született kis matakót kis szerencsével bárki megcsodálhatja anyjával közös férőhelyén a Fővárosi Állat- és Növénykert Pálmaházában. Még több állatkölyökért kattints ideide és ide.

Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert

(Borítókép:  Bagosi Zoltán -  Fővárosi Állat- és Növénykert)

Cimkék

Hasonló tartalmak

Szabadidő

Dolgozó anyává válni: visszatérés a munka világába

A szülési szabadság utáni visszatérés a munka világába óriási változást jelent, így minél közelebb érünk a visszatérés időpontjához, úgy sokasodnak az aggodalmaink az új életszakasszal kapcsolatban. Milyen változások történnek, mikor megérkezik a dolgozó anya szerepe az életünkbe? Milyen kihívásokra számíthatunk ebben az időszakban? Miként tudunk tudatosan felkészülni a visszatérésre?

Szabadidő

Séta az egykori óbudai téglagyárak területén

Az óbudai téglagyárak múltjától az emlékezés jelenéig című séta során végigjárjuk a bécsi úti téglagyárak területének egy részét, hallhatunk a téglagyárak történetéről, társadalmi kontextusukról és a második világháborúban betöltött szerepükről, valamint szó lesz a Porajmos emlékezetéről, annak kortárs módjairól és lehetőségeiről is.

Neked ajánlott

A