Ez lehet a további intézkedés az öngyilkosságok megelőzésére.

Mammut Bevásárlóközpontot sajnálatos módon az elmúlt években többen választották öngyilkosság helyszínéül, legutóbb július végén vetette magát a mélybe egy nő a második emeletről. Ezért is nyitotta meg októberben a II. kerület a plázával együttműködésben a Mammut SegítőPontot, amelynek célja, hogy segítséget biztosítsanak a lelki nehézségekkel küzdők számára.

A bevásárlóközpont korábban tett rá ígéretet, hogy tesznek fizikai lépéseket is az öngyilkosságok megelőzésére. A Mammut 2 legfelső emeletén most már egy majdnem kétméteres védőkorlát magasodik, a szint egy részén még tartanak a munkálatok. Reméljük, a többi emeleten is átépítik a rendszert. Megkerestük a Mammutot is a témában, de a szabadságolások miatt már nem állt módjukban reagálni. 

A SegítőPont működéséről egyébként magában a plázában több helyszínen is elérhetők információk, illetve a bevásárlóközpont weboldalán és Facebook-oldalán is bárki tájékozódhat róla. Lakóhelytől függetlenül mindenki számára ingyenesen biztosított, az ingyenes konzultációra bárki jelentkezhet személyesen a helyszínen vagy a mammutsegitopont@gmail.com e-mail-címen.

Emellett a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) 24 órás, ingyenes telefonos elérhetőségein (116-123 vagy 06 80 810 600) is bármikor segítséget lehet kérni, amiről tájékoztató matricák kerültek kihelyezésre a bevásárlóközpont területén.

Címkék