Keresés EN

Ez is érdekelheti

Szabadidő

Így cicáztunk régen Budapesten – Kedvenc képeink a Fortepanról

Legyen szó aranyos házi cicusokról, a macskakiállítás szépségeiről vagy éppen metrón utazó cicákról, a Fortepan bővelkedik a jobbnál jobb képekben.

Szabadidő

Turistajelzések-kisokos – Mi mit jelent az erdőben

Egy kirándulás alkalmával nem kis bonyodalomtól és bolyongástól menthet meg minket, ha tisztában vagyunk minden, fára festett jelzés jelentésével.

Szabadidő

Télen is remek szórakozást nyújt a Budapest Bejáró

A Budapest Bejáró új lehetőségeket teremt, hogy jobban megismerjük fővárosunkat. Ha szeretsz sétálni és rajongsz az érdekes történetekért, ezt az ingyenes programot éppen neked találták ki!

A Budapest 150. születésnapjára készült Bejáró egy városfelfedező játék. Célja, hogy jobban megismerjük lakóhelyünket. A séta elengedhetetlen része a feladványfüzet, amely nem csak végigvezet bennünket a helyszíneken, de még érdekes feladatokat is találunk benne. Ez pedig még nem minden!

A helyes megfejtés városélmény ajándékot ér!

Ha bejártuk mind a 20 bázispontot, megoldottuk a játékokat, és megfejtettük a végső feladványt, akkor a megfejtés beküldésével „városélmény” ajándékot kapunk. Erről bővebben a Budapest Bejáró honlapján tájékozódhatunk.

20 bázispont, rengeteg kaland

A Budapest Bejáróhoz semmi másra nincs szükségünk, mint a honlapra és a feladványfüzetre. A Bejáró nemcsak a frekventált, népszerű budapesti helyszínekhez ígér kalandokat, hanem a külső kerületek lakóinak is számos izgalmat tartogat. Remek szórakozás a téli szünetre, akár gyerekekkel, akár kutyával, de egyedül is nyakunkba vehetjük a várost! A honlapon pontos tájékoztatást kapunk arról, hogy melyik séta mennyi ideig tart, mennyire hosszú, hány fontos helyszínt tartogat.

A tematikus séták a Budapest Brand nZrt. támogatásával, a Sétaszövetség szakmai ötletei alapján születtek. A séták kezdőpontja egy-egy fontos használati helyszín, közlekedési csomópont, amelyet a JCDecaux és a BKK biztosít a sétálóknak. A nyomtatott feladványfüzetek napok alatt elfogytak a kijelölt BKK ügyfélszolgálatokról, pótlásuk folyamatban van, de a digitális verzió ugyanolyan élményt ígér.

Legyetek kalandvágyók az ünnepek alatt is, fedezzétek fel újra Budapestet!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szabadidő

Vendégségben a Walter Rózsi-villában

A Walter Rózsi-villa egy híres operaénekesnő otthonaként, egykor nagyszabású fogadások és díszes összejövetelek impozáns helyszíne lehetett. Március 9-én, a primadonna egykori villájában ismét a vendéglátásé lesz a főszerep: az Onyx Alkotói Közösség tagjai a meghívottak három tematikus programra.

Kultúra Szabadidő

Essentia Artis 2024

Március 1. és május 7. között látogathatjuk az Essentia Artist, a Magyar Művészeti Akadémia 2023-ban végzett művészeti ösztöndíjasainak kiállítását és programsorozatát. Az esemény keretében az építészet, a film- és fotóművészet, az irodalom, az ipar- és tervezőművészet, a képzőművészet, a népművészet, a színház, a zene és a művészetelmélet területén tevékenykedő alkotók mutatkoznak be.

Szabadidő

Dolgozó anyává válni: visszatérés a munka világába

A szülési szabadság utáni visszatérés a munka világába óriási változást jelent, így minél közelebb érünk a visszatérés időpontjához, úgy sokasodnak az aggodalmaink az új életszakasszal kapcsolatban. Milyen változások történnek, mikor megérkezik a dolgozó anya szerepe az életünkbe? Milyen kihívásokra számíthatunk ebben az időszakban? Miként tudunk tudatosan felkészülni a visszatérésre?

Neked ajánlott

A