Budapest, ez a kétmilliós, örökké mozgásban lévő metropolisz sok hétköznapi hőst rejt. Olyan embereket, akik ugyan nincsenek reflektorfényben, munkájuk, elhivatottságuk mégis nélkülözhetetlenné teszi őket a város életében.

Tudtátok, hogy 60 intézmény és közmű munkatársai dolgoznak Budapest lakóiért nap mint nap?

A főváros egyesítésének 150. évfordulóján a Budapest Hősei projekt keretében olyan szakembereket ismerhetünk meg közelebbről, akiknek talán sokszor hálásak vagyunk a mindennapok során, mostantól pedig biztosan azok leszünk.

Amikor reggel megnyitjuk a csapot, amikor kellemes meleg van a szobában, amikor felszállunk a buszra, metróra, villamosra, amikor autózunk vagy Bubira pattanunk a városban, amikor átsétálunk a parkon, amikor kukába dobjuk a szemetet, amikor este felvillannak a fények, amikor színházba vagy moziba megyünk, amikor elvisszük a barátainkat a fürdőbe vagy akár az Állatkertbe, amikor vásárolunk a piacon, amikor meglátogatjuk a nagyszülőket az idősotthonban, amikor virágot viszünk a temetőbe, és akkor is, amikor a legelesettebbeken kell segíteni – Budapest mindenhol velünk van. 

A Budapest-család dolgozói tartják mozgásban a fővárost, ők működtetik, teszik zölddé, szolidárissá, szabaddá, sokszínűvé ezt a helyet, szinte láthatatlanul, nap nap után. Ők Budapest Hősei. Ismerjétek meg őket ezen az Instagram-oldalon!

Kedves Hősök, köszönjük a mindennapi munkátokat!

Címkék