Mielőtt a csapból is kézműves sör folyt volna, már azelőtt elkezdtük kutatni a We Love Budapest oldalán a legjobb sörös helyeket, és szinte rögtön a nyitás után, 2017-ben felfedeztük a Blaha és a Rákóczi tér között megbújó sörmennyországot, a Beerselectiont. Azóta eltelt jó pár év, a kínálat megduplázódott – közel 600, olykor 700 különböző sör közül is válogathatunk –, a hely kibővült, a lelkes és hozzáértő csapat azonban megmaradt. A magyar közönség mellett a külföldiek is előszeretettel keresik fel a Beerselectiont, hiszen számos egyedi sört csak náluk találunk meg a régióban. Karácsony közeledtével is érdemes beugrani hozzájuk, mert számos izgalmas sörválogatással, sőt még egy különleges sörös szaloncukorral is készülnek az ünnepekre!

APA, IPA, sour, ale, porter, stout, belga, cseh, német, magyar… Ha ti sem tudtok kiigazodni a sörök útvesztőjében, vagy éppen fekete öves sörrajongók vagytok, de keresitek az újdonságokat, akkor mindenképp látogassatok el a Beerselectionbe.

Az üzlet minden, csak nem egy hagyományos italbolt, a hűtőkben és a polcokon roskadásig sorakoznak a sörök, kivéve a galérián és a kirakat előtt, ahol kényelmesen leülhetünk kóstolgatni. A Beerselectionben ugyanis nemcsak vásárolni tudunk, hanem ki is próbálhatjuk a 6 csapon lévő sör egyikét, melynek kínálata folyamatosan változik.

A Beerselection ötlete Széll Gábor nevéhez fűződik, a sztori pedig 2016-ban indult, ekkor még csak webshop formájában, ahol egyre több különleges sört lehetett egyesével is megvásárolni. 2017-ben pedig még nem is volt akkora hype a sörök körül, de kezdett kialakulni a törzsközönség, így Gáborék megnyitották első üzletüket. Egy év múlva már ki is nőtték, ekkor költöztek át a József körút 22–24. szám alá, ahol most is megtaláljuk őket. Az üzlet és a kínálat folyamatosan fejlődik, amikor 2017-ben náluk jártunk, lelkesen számoltunk be róla, hogy közel 300 különféle sört találunk náluk, azóta ez a szám megduplázódott.

„A kínálatunkban magyar és külföldi főzdék sörei egyaránt megtalálhatóak, azonban nagyon szigorú szakmai ellenőrzésen megy keresztül, hogy mit válogatunk be. Az utóbbi években pedig a sörkülönlegességek mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy nálunk elérhető árakon is találjanak a vásárlók olyan söröket, melyeket máshol nem kapnak meg” – részletezte Gábor.

Ahol mindenki találhat kedvére való és pénztárcájára szabott söröket

Az árak tényleg széles skálán mozognak, a Beerselectionben már 600 Ft-ért is találunk kiváló söröket, de azok is megtalálják a számításaikat, akik egyedi kiadásokat, sörkülönlegességeket keresnek. A kínálatban természetesen szerepelnek alkoholmentes sörök is, és gluténmentes választék is megtalálható az üzletben. Gáborék célja a kezdetektől fogva az, hogy mindenkit kiszolgáljanak, aki szereti a söröket. Azonban ilyen nagy választéknál könnyen zavarba lehet jönni, de ez a Beerselectionben egy másodpercig sem jelent gondot, sőt!

„Számunkra az a legfontosabb, hogy innen mindenki elégedetten távozzon, így már megvannak a speciális kérdéseink, amiket felteszünk, hogy minél pontosabban tudjunk sört ajánlani annak, aki betér hozzánk. Természetesen megtalálhatóak nálunk a legnépszerűbb hazai főzdék italai is, de a szortimentünk 60%-át olyan sörök teszik ki, melyeket nem lehet máshol megvásárolni, ezért különösen fontos a felkészült csapat” – mesélte Bárkai Péter, a Beerselection társtulajdonosa.

A felkészültségből pedig nincs hiány, miután letettük a voksunkat a savanykás, gyümölcsös ízvilág mellett, rögtön jöttek a jobbnál jobb ajánlások, így került be a kosarunkba a Mad Scientis Frog O-ja, mely a zöld almás savanyú cukorka ízvilágát idézi, de velünk jött a román Hop Hooligans fűszeres, körtés sour ale típusú söre is. A választást segíti az is, hogy hónapról hónapra más főzde van fókuszban, ahol egy főzdebemutató során ismerhetjük meg a történetüket, olykor még főzdelátogatásra is sor kerül, és szuper akciókkal is várnak minket, ezekről az alkalmakról érdemes a Beerselection Facebook-oldalán tájékozódni.

Megéri törzsvásárlónak lenni

A Beerselectionben az évek alatt igazi törzsközönség alakult ki, így nem ritka, hogy Gáborék egyedi kéréseket is teljesítenek, ha valaki a közel 600-700-féle sör között sem találja meg, amit keres. Egyébként érdemes a weboldalt is böngészni, ahol nemcsak részletekbe menően tudjuk nézegetni a kínálatot, de a Beerselection Clubba is regisztrálhatunk, pár kattintás után pedig elkezdhetünk törzsvásárlói pontokat gyűjteni, így szuper akciók várnak ránk, ráadásul kedvezményesen, webshopáron vásárolhatunk az üzletben is.

Ha már a weboldalon járunk, és nem tudunk választani, akkor a sörválasztó segít megmondani, hogy mi az, ami igazán passzol hozzánk, és egy remek videós sorozatot is találunk, ha el szeretnénk mélyedni a kraft sörök világában. Mindezt persze jobb személyesen megtenni, ezért rendszeresek az üzletben a sörkóstolók, de legutóbb például streamen keresztül is bekapcsolódhatott az, aki nem tudott személyesen ellátogatni, a kóstolócsomag pedig kiszállítással érkezett.

Ahol mi dönthetjük el, hogy milyen legyen az Ország Söre!

Gáborék nem csupán értékesítik a söröket, de évek óta közönségszavazást szerveznek, ahol mi dönthetünk arról, hogy mi legyen az Ország Söre. A korábbi években a már piacon lévő alapszortimentes sörök közül lehetett választani, idén azonban egy új sör megalkotásában vehettek részt a szavazók, ahol dönthettek a sör alapjáról, ízvilágáról, színéről, és hogy gyümölccsel vagy anélkül készüljön.

„A kézműves sörpiac egyik sajátossága, hogy heti szinten rengeteg az új sör, viszont azok egyszeri főzetek, nem kerülnek be az állandó kínálatba, így hamar kimerültek a lehetőségek. Innen jött az ötlet, hogy akkor inkább szavaztassuk meg, hogy milyen színe, íze, stílusa legyen a sörnek, majd azt egy receptre ültetve lefőzetjük” – mesélték a tulajdonosok.

2023-ban egy kiegyensúlyozott, nem túl keserű, nem túl édes, baracksárga, ködös New England IPA lett a befutó, melynek ízében a mangó, grépfrút és az ananász dominál, és a törökszentmiklósi Ugar Brewery készítette el. Ráadásul az eddigi Ország Söreinek új főzetét most különleges, karácsonyi címkével is beszerezhetjük.

Karácsonyi bevásárlás: ünnepi italcsomagok, sörös szaloncukor

A Beerselection tényleg olyan hely, mintha a barátainkhoz ugranánk be, akik mindent megtesznek azért, hogy remek legyen a hangulat, és mindenki elégedetten menjen haza. Az ünnepek közeledtével pedig extra jól jön a tanácsadás, amikor sört választunk ajándékba. Az biztos, hogy itt igazi kuriózumokat találunk, melyeket most ünnepi díszdobozban vihetünk magunkkal.

Ráadásul idén nem csak sörcsomag kerülhet a karácsonyfa alá: a hazai kézműves csokikat készítő hmmmm-nek köszönhetően sörös szaloncukorral díszíthetjük a fát. A belga tejcsokoládét egy kis komlóval bolondították meg, így vegyük akár magunknak, akár ajándékba, az biztos, hogy ezzel búcsút inthetünk a megszokott ízeknek. A Beerselectiont az ünnepi szezonban, december 1-től az Etele Plazában is felkereshetjük, így már Budán is be tudjuk szerezni személyesen a karácsonyi sörcsomagokat és szaloncukrokat. Ezen a linken pedig megtaláljátok, hogy szerintük mi kerüljön a fa alá!

Elérhetőség:

Címkék