Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Gasztró Szponzorált

Ezeken a helyeken kóstolhatod meg Budapest hivatalos születésnapi tortáját!

Húsz izgalmas cukrászati műremek versenyzett a Budapest hivatalos születésnapi tortája címért, melyet végül a Belvárosi Auguszt Cukrászda Natalis fantázianevű alkotása, Müller Csilla kreációja nyert el. Öt döntős torta közül választotta ki a szakmai zsűri a Budapest 150 Tortát, ami már kapható a hazai cukrászdákban.

A szakmai zsűri tagjai – Balogh Nóra, Andrész Zoltán és Pataki Ádám cukrászmesterek, valamint Faix Csaba, a Budapest Brand vezérigazgatója – öt torta közül választották ki a nyertes süteményt. Budapest ünnepi tortája, a Belvárosi Auguszt Cukrászda alkotása, a Natalis lett, melyet az alkotói stílszerűen Születésnek neveztek el.  

„Budapest születésnapi tortáját kerestük, egy olyan összetett ízélményt szerettünk volna megmutatni és kínálni, amiben összpontosul múlt, jelen és megjelennek benne a korabeli izgalmas alapanyagok. Hiszen a magyar főváros 150 éve egyesült, ez alatt az idő alatt nagyon sok fajta behatás és élmény gazdagította és érlelte az ízlésvilágunkat. Ezért tartom különösen fontosnak, hogy továbbvigyük a gasztronómiai hagyományainkat, de már új és friss látásmóddal kombinálva. Budapest tortája ezt a különleges kettősséget foglalja magában, bízom benne, hogy öröm lesz belekóstolni mindenkinek!” –mondta el Faix Csaba, a Budapest Brand nZrt. vezérigazgatója.

Ismerd meg Budapest tortáját!

A Natalis elkészítésénél arra törekedtek, hogy a pályázati kiírásban szereplő alapanyagok közül megtalálják azt a hármat, amely a legjellemzőbb volt a korszakra, és amelyekkel a legszebb ízharmóniát lehet elérni. Így esett a választás a mogyoróra, a kávéra és a csokoládéra.

„Célunk egy olyan sütemény elkészítse volt, mely a Budapest alapításának korára jellemző magyar cukrász hagyományok előtt kíván tisztelegni. Tortánk megjelenésében idézi a korszak nagy klasszikusait (Dobos torta, Eszterházy torta), ugyanakkor azoktól eltérő ízvilággal rendelkezik. Arra törekedtünk, hogy a kiírásban szereplő alapanyagok közül megtaláljuk azt a hármat, amely szerintünk a legjellemzőbb volt a korszakra, és amelyekkel a legszebb ízharmóniát tudjuk elérni. Így esett a választásunk a mogyoróra, a kávéra és a csokoládéra. A hangsúly a mogyorón van, míg a kávé és a csokoládé a maguk kesernyés, aromás ízeivel kitűnően gazdagítják a mogyoró ízét. A csavart az áfonya adja, melynek savassága könnyebbé és vibrálóvá varázsolja az összhatást” – mutatta be Müller Csilla, a torta megálmodója a nyertes süteményt.

Látogass el az alábbi fővárosi cukrászdák egyikébe, ahol megkóstolhatod Budapest szülinapi tortáját!

- Auguszt Cukrászda Belváros - 1053 Budapest, Kossuth L. u. 14-16.
- Cocó 7 Csokoládé - 1015 Budapest, Hattyú u. 1.
- Farkasréti Auguszt Pavilon - 1112 Budapest, Sasadi út 190.
- Fogarasi Pékség és Cukrászda - 1148 Budapest, Fogarasi út 69.
- Geraldine - Auguszt a Múzeumkertben - 1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.
- Gina Cukrászda - 1122 Budapest, Városmajor u. 34.
- Gina Cukrászda - 1134 Budapest, Lehel Csarnok földszint, Váci út 9-13.
- Gina Cukrászda - 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 18.
- Gina Cukrászda - 1191 Budapest, Üllői út 216/1.
- Gina Sütemények - 1117 Budapest, Fehérvári út 22. Vásárcsarnok
- Harangvirág Cukrászda - 1041 Budapest, István út 12.
- Jégbüfé - 1024 Budapest, Fény u. 15.
- Jégbüfé - 1052 Budapest, Kígyó u. 4-6.
- Kapitány Cukrászda - 1071 Budapest, Damjanich u. 32.
- Kapitányok Kedvence - 1093 Budapest, Nagyvásárcsarnok, Vámház krt. 1-3.
- Krisztina Cukrászda - 1102 Budapest, Kőrösi Csoma sétány 12.
- La Panna Budapest - 1213 Budapest, Szent István út 136.
- Major Cukrászda - 1122 Budapest, Maros u. 14.
- Szurgent Cukrászda és Kézműves Fagylaltozó - 1119 Budapest, Etele út 30.
- Tu-Ri Cukrászda - 1032 Budapest, Szőlő u. 70.
- Vadon Café Cukrászda - 1146 Budapest, Istvánmezei út 6.
- Veranda Cukiműhely - 1165 Budapest, Újszász u. 43.

Az összes hazai cukrászdát, ahol kapható a Budapest 150 Torta, itt találod meg.

(Borítókép:  Képszerkesztőség)

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szponzorált

Új étlap, különleges koktélok az ARAZ Étteremben, és egy mesés szecessziós kávézó a galérián

A közel 15 éves ARAZ Étteremben beszélgettünk Barka Áron séffel, kipróbáltuk a kedvenceket, a mesés kávézó pedig visszarepített az időben.

Gasztró Szabadidő

Vendégségben a Walter Rózsi-villában

A Walter Rózsi-villa egy híres operaénekesnő otthonaként, egykor nagyszabású fogadások és díszes összejövetelek impozáns helyszíne lehetett. Március 9-én, a primadonna egykori villájában ismét a vendéglátásé lesz a főszerep: az Onyx Alkotói Közösség tagjai a meghívottak három tematikus programra.

Gasztró

25. Országos Étterem Hét

A jubileumi, 25. alkalmat ünnepelve tavasszal a szokásosnál hosszabb ideig várja majd a vendégeket az Országos Étterem Hét rendezvény. Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket, akiknek figyelméért fix, rendkívül előnyös árú, válogatott menüsorokkal, izgalmas fogásokkal és alapanyagokkal versengenek a helyszínek és a séfek. A Top kategória 5900 Ft-tól, a Prémium kategória 7900 Ft-tól, az Exkluzív kategória 9900 Ft-tól kínál 3 fogásos menüsorokat.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Neked ajánlott

A