A Normafa és a Normafa Síház Étterem megújulása adta az apropóját annak, hogy A mi Normafánk címmel közösségi fotógyűjtés induljon, amelyre hobbi- és profi fotósok képeit egyaránt várják. Beküldési határidő: december 30. A legjobb képekből a Normafa Síház Étterem belső terében és weboldalán indul kiállítás.

Budapest egyik legkülönlegesebb természeti és kulturális helyszíne, a Normafa mindenki számára mást jelent. Van, akinek színes családi, baráti történetek jutnak az eszébe, másnak pedig a Hegyvidék időben messzire visszanyúló története. Megint más számára a Normafa a főváros egyik egyedülálló természeti kincse, és van, aki az erdei sportolás egyik legjobb helyszíneként tekint rá. A fotópályázaton részt vevők ez alapján 3 kategóriában jelentkezhetnek: 2000 előtt készült archív fotóval, természet, sport, életkép témában készült képpel vagy a teret, helyszínt, épületet ábrázoló felvétellel. Minden résztvevő kategóriánként egy fotóval pályázhat, a képeket pedig a minormafank@normafasihaz.hu e-mail-címre kell beküldeni, december 30-ig.

Január 15-én kerül sor a pályázatra előválogatott fotók elbírálására, egy öttagú szakmai zsűri által. Ők fotóesztétikai, történelmi-hitelességi és narratív szempontokat vesznek majd figyelembe. A szakmai zsűri mellett a közönség is szavazhat arra, hogy melyik fotót ítéli a legjobbnak. A közönségszavazásra a Normafa Síház weboldalán január 17. és 31. között lesz lehetőség. A pályázat fődíja egy 100 ezer forint értékű vacsorakupon, amit a Normafa Síház Étteremben lehet majd beváltani. A kategóriagyőztesek 50 ezer forintos kuponra számíthatnak, a közönségszavazás nyertese pedig 40 ezer forint értékben vacsorázhat majd. A legjobb fotókból álló kiállítás megnyitója február 15-én lesz a Normafa Síház Étteremben, az étterem weboldalán pedig február 22-én indul a virtuális kiállítás. A pályázat további részleteiről itt olvashatunk.

(Borítókép: Lőrinczi Ákos - Fortepan)

Címkék