Az idei lesz a nyolcadik alkalom, hogy Mikulásfutást rendeznek Budapesten, amire az ország 260 településről érkeznek majd a Mikulás-ruhás alkalmi futók a Fővám tér környékére.

A Budapest Sportiroda (BSI) 8. alkalommal rendezi meg a Mikulásfutást, ahol mindenki tetőtől talpig Mikulás-ruhában futja végig a távot, amiből három is akad: a profik 5 km-en, az amatőrök 2,3 km-en, a családos futók és a legkisebbek pedig 980 méteren futnak majd. A különleges ünnepi hangulatot a szervezők azzal is megteremtik, hogy ha nem esik a hó, gondoskodnak róla, hogy legyen: a futó Mikulások hópelyhek között indulnak el és érnek a célba.

A futásra a helyszínen is lehet nevezni, december 3-án, vasárnap reggel 9-től a Lónyay Utcai Református Gimnáziumban kialakított versenyközpontban. Az egyes távok más-más időpontokban indulnak: 11 órakor kezdődik a családi futás, délben az amatőr, délután fél 2-től pedig a profi Mikulások futása. A futók, de akár a nekik szurkolók is, jótékonykodhatnak. Egy hatalmas puttonyba gyűjtik majd a helyszínen az ajándékokat – pl. játék, írószer, iskolaszer –, amiket a Magyar Vöröskereszt juttat el rászoruló gyerekekhez és családokhoz. Az online nevezés és minden további információ az eseményről ide kattintva érhető el.

(Borítókép: Budapest Sportiroda)

Címkék