Ha egy jó élményajándékot választanátok a családnak akár az ünnepekre, akár szülinapra, ha szeretnétek barátokkal egy igazi kihívásban részt venni, csapatépítő programot kerestek, vagy csak szívesen szakadnátok ki a valóságból egy kis időre, akkor ezt a 6 szabadulószobát ajánljuk.

Az alábbi lehetőségek közül biztosan mindenki talál majd kedvére való pályát, akár a logikai, akár a nyomozós játékokat kedveli, vagy éppen sorozatrajongó, időutazásra vagy borzongásra vágyik. Mindegyik helyszínen online formában is lehet különböző értékű ajándékutalványokat vásárolni, akár magunkat, akár a családunkat vagy a barátainkat lepnénk meg vele. Személyesen vagy egy kattintással is beszerezhetjük bármelyiket!

Neverland Bar & Escape Room

A témák változnak, de a lényeg nem. A Neverlandben az ajtó bezárul, és 60 percetek van kijutni. A csapat minden tagjára szükség lesz, hogy teljesítsétek a küldetést. A szobák rendkívül valósághűek, szerepe van a fényeknek, illatoknak is. Már csak az a kérdés, hogy az elmegyógyintézetből vagy egy azték sírkamrából (a díszletet az Operaház festői és szobrászai készítették) szeretnénk kijutni, esetleg a vadnyugaton vagy a varázslóiskolában kalandoznánk, ez utóbbi 2 pályát már 10 éves kortól is ajánlják. Legújabb pályájuk pedig A nagy pénzrablás nevet viseli. A Neverland azonban nemcsak szabadulószoba, hanem bár is egyben a bulinegyed szívében, a Dohány utcában, ahova akár egy kávéra vagy koktélra is betérhetünk. Mindig készen állnak arra, hogy valami különleges italt keverjenek, de emellett széles a gin-tonik és spiritkínálatuk. Ez utóbbiból több mint 300-félét tartanak a világ minden tájáról, de a téli időszakban meleg koktélokkal is készülnek. Ha pedig egy amerikai burgerre vagy éppen egy könnyű salátára vágyunk, akkor a Neverland éttermében válogathatunk a nemzetközi fogások között. Baráti társaságoknak, csapatépítő rendezvényekre is remek célpont, hiszen különálló, elegáns VIP-szobával is rendelkeznek.
Ajándékutalvány elérhető itt.

WLB-tipp: Külföldi barátokkal is ajánljuk, mert a pályák mindegyike elérhető magyar és angol nyelven is, sőt vannak spanyol és francia nyelven zajló játékaik is.

Time Heist szabadulószoba

A Liliom utcában található Time Heist családi vállalkozásként indult, mivel maguk a családtagok is nagyon szeretik a szabadulószobákat. A pályák közül csak egy olyan van, a Squid Party, ahol félelmetesebb dekorelemek vannak, így a többit nagyobb gyerekekkel is bátran kipróbálhatjuk. Folyamatosan fejlesztik és újítják a helyszíneket. Októberben nyílt újra a Lady W Titka, ahol vadonatúj feladatokkal, új generációs fejtörőkkel várnak ránk. A nagy rablás egy logikai szoba, tehát nincsenek benne lakatok, csak megfejtendő fejtörők. Bárki játszhatja, kicsitől a nagyig, egy biztos, hogy nem fog senki unatkozni. Az Upside Down szobában pedig a 80-as évek hangulata elevenedik meg, ahol egy titkos átjárót kell bezárni, és ezzel megakadályozni, hogy a szörnyeteg átjusson a való világba.
Ajándékutalvány elérhető itt.


WLB-tipp: 2024 februárjában nyílik meg a legújabb szobájuk, amelyről egyelőre csak annyit árultak el, hogy új generációs feladatokkal és fantasztikus látványelemekkel felszerelt fantasytörténetbe csöppenhetünk bele.

PÁNiQ-SZOBA

A PÁNIQ-SZOBA az egyik legrégibb és legnagyobb szabadulószoba, már több mint 10 éve nyitotta meg kapuit az extra élményekre vágyók előtt. Témáik között találunk fantázia által született történeteket, valamint ismert filmekre és sorozatokra épülő játékokat is, többek között a Fűrész, a Helyszínelők – CSI, az Indiana Jones, a Lost, a Predator, a Sherlock vagy a Trónok harca világában is kalandozhatunk. A Lidércnyomás nevű pályájuk pedig teljes sötétségben játszódik. A hagyományos, „lakatos” szabadulószobák mellett már 3. és 4. generációs pályákkal is rendelkeznek. 14 hagyományos (a Mária utcában és a Paulay Ede utcában) és 17 VR-szabadulószobájukat megtaláljuk a belváros négy, könnyen megközelíthető pontján. A szobák mellett Szelfimúzeumot, Fröcskölőt és egy baltadobálós helyet is működtetnek.
Ajándékutalvány elérhető itt.

WLB-tipp: Az Üllői úton található PÁNiQ-SZOBA VR-szabadulószobáiban egy világokon átívelő utazásra indulhatunk – legyen szó kísértetházról, az egyiptomi fáraók koráról vagy akár Csodaország megmentéséről.

Locked Room

A Locked Room játékai egytől egyig saját fejlesztésű és építésű szabadulószobák, melyekben változatos, egyedi és kalandos feladatok várnak ránk. Különösen ajánlott diákcsoportoknak, osztálykirándulás gyanánt is, hiszen hétköznap és nagyobb csoportban számos kedvezményt nyújtanak, de ha van diák a legalább 5 fős csapatban, akkor is jár 15% kedvezmény. A megoldásokhoz semmiféle előzetes ismeret nem szükséges, a szobák teljes mértékben gyerekbarátok, egyáltalán nem ijesztőek. A kórházi nyomozós küldetéstől a high-tech szobán át a kalózos programig 12 tematikus helyszín közül válogathatunk.
Ajándékutalvány elérhető itt.

WLB-tipp: A Múzeum Rablás – az AROOM saját fejlesztésű, otthon játszható szabadulós kalandjátéka. A társasjáték „print and cut” formában vásárolható meg, fizetés után azonnal küldik elektronikus úton, így utolsó percben vásárolt ajándéknak is tökéletes.

MystIQueRoom

Budapest egyik legnépszerűbb szabadulószoba-komplexuma, a MystIQueRoom 17 szobával és megannyi élménnyel vár! Ereszkedjünk le a fáraók sírkamrájába, keressük meg Csodaország teremtményeit, lépjünk be a varázskastély ajtaján, vagy merüljünk el a tündérek világában! Mindenki megtalálhatja a kedvére való témájú és nehézségű szobát. Egy óra alatt kell megoldani a fejtörőket. A pályákon nincs semmi ijesztő és váratlan, a garantált izgalmakat nem a bezártság, hanem a változatos feladatok és a gyorsan fogyó idő biztosítja. 2–8 fő számára ideális a program, de mivel rengeteg terem és pálya van, így akár egyszerre 150 fő is játszhat, ráadásul mindennap 9-től 21 óráig nyitva tartanak. Külön szülinapi teremmel is várnak, így a szabadulójáték után egy szuper tortázással zárhatjátok az élményeket!
Ajándékutalvány elérhető itt.

WLB-tipp: Oldalukon van egy kvíz is, amelynek segítségével a csapat létszámának és gyakorlottságának függvényében segítenek nektek a legideálisabb szobát kiválasztani.

Magic Rooms

A Magic és a Pirate Empire csapata szabadulószobákat is működtet, nem is akármilyeneket. Látványvilágában olyan szuper helyekről van szó, mint maguk az éttermek. A Jumanjitól a Varázsiskolán át A Karib-tenger kalózai ihlette pályáig számos izgalmas helyre érkezhetünk meg a kaland során. Nemcsak a díszletelemek, hanem a megoldandó feladványok is a történetekbe illeszkednek, így teljesen belefeledkezhetünk a játékba, mintha egy élménydús film vagy egy kalandregény kellős közepébe csöppentünk volna. Itt is igaz, hogy minél többen csatlakoztok, annál kedvezőbb árat kaphattok. A max. létszám 8 fő, de akár párhuzamosan futó játékokra is van lehetőség, így nemcsak családi programként vagy szülinapra, hanem csapatépítőkre is alkalmas a helyszín.
Ajándékutalvány elérhető itt.

WLB-tipp: Ha már varázsvilág, a kaland előtt vagy után mindenképp térjetek be egy mágikusan füstölgő koktélra vagy egy varázsburgerre a The Magic I.-be vagy II.-be, vagy egy kalózos pizzára a Pirate Empire-be. Asztalt foglalni mindenképp érdemes!

(Borítókép: PÁNIQ-SZOBA)

Címkék