Számos olyan alkalom van – legyen szó az ünnepekről, születésnapokról, évfordulókról vagy csak egy kellemes estéről –, amikor nem hiányozhat az asztalról egy palack kiváló bor, a kezünkből egy pohár pezsgő, vendégvárónak egy koktél, gin-tonik vagy a kedvenc röviditalunk. De ha megajándékoznánk valakit, akkor is sokszor egy-egy palack ital a legjobb választás. A borok, pezsgők és párlatok tengerében azonban nehéz eligazodni, ilyenkor jön jól a profi segítség, ezt pedig a Radovin üzleteiben teljes mértékben megkapjuk, melyeket Hidegkúttól kezdve Gazdagréten, Újbudán és Óbudán át Zuglóig számos helyen megtalálunk. A hangulatos és barátságos üzletekben személyre szabott kiszolgálás vár ránk, a XII. kerületben található Grand Radovin pedig nemcsak szaküzletként, de borbárként és kávézóként is működik.

A Radovin, mely a gondos szakértelemmel válogatott külföldi és magyar borok, pezsgők és párlatok otthona, több mint 20 éve várja Budapesten azokat, akik keresik a minőségi italokat. Első üzletüket Hidegkúton nyitották meg, azóta pedig további öt üzlettel bővültek Budapest-szerte.

„A kollégáink nevében is mondhatjuk, hogy mindannyian hatalmas borkedvelők vagyunk, és kizárólag olyan termékeket választunk polcainkra, amiket mi magunk is örömmel fogyasztunk. Egy rendkívül izgalmas, színes világ ez, tele történelemmel, hagyományokkal, családi örökségekkel, amelyek egy-egy ország kultúráját is bemutatják.”

Közvetlenség, újdonságok és értékteremtő termelők

A Radovin névadó tulajdonosa Radosevics Radován, akinek a cégben megmutatkozó közvetlensége az egyik védjegye. A pandémia alatt folyamatosan házhoz szállított, igyekszik mindennap az összes üzletbe benézni, ha csak néhány percre is, egy jó kávéra mindig kapható a Grand Radovinban, és szombatonként a 22 éve tartó szokása szerint Hidegkúton nyitja a napot a boltban. Szinte minden egyes tételt, amelyet a Radovin forgalmaz, megkóstol a kollégákkal együtt, és mindenki véleményére egyaránt adva hozza meg mindig a végső döntést.

„Változatlan elkötelezettséggel keresi mindig az újdonságokat. A családi nyaralások alkalmával is fél szeme a lehetőségeken van – ennek köszönhetően hamarosan egy trieszti kávépörkölővel is elkezdtünk együtt dolgozni, és érkeznek majd a mennyei olasz kávék” – mesélik kollégái.

Az elmúlt évek során saját portfóliót építettek, és a Radovin ideológiájával egyező, magas minőségű termékek forgalmazásába és márkaképviseletébe kezdtek. Mára többeket barátaiknak nevezhetnek, és fantasztikus, értékteremtő borászatokkal, lepárlókkal, családi vállalkozásokkal dolgoznak együtt, legyen szó magyar vagy külföldi termelőkről.

Hidegkúttól Zuglóig, szaküzlettől a borbárig

A Radovin első boltja Hidegkúton nyitott meg, a mai napig töretlenül működik, és sok visszajáró törzsvásárlót köszönhetnek nekik. A nyitás után pedig egyre több pesti ismerős és barát kérte Radovánt, hogy szaladjon már át a város másik oldalára pár üveg borral, ezt „megelégelve” nyílt az első pesti Radovin.

A Pannónia utcában, a XIII. kerület felkapott részén találjuk az üzletet, melyet hamar felfedeztek maguknak a pestiek. A harmadik bolt Gazdagréten nyitotta meg kapuit, a Rétköz utca 5. szám alatt, mely a legkisebb üzletből vált nemrég a legnagyobbá, mert duplájára bővítették. Az italbolt a BudaWest Irodaház aljában, lényegében egy lakótelep mellett található, és eleinte ugyan sokan nem jósoltak neki nagy jövőt, azóta mégis sikeresen működik. A negyedik üzlet, a Grand Radovin 2018-ban nyitott meg a XII. kerületben, mely nemcsak szaküzletként, de borbárként és kávézóként is működik.

„Folyamatosan változó itallapunkat igyekszünk a szezonalitáshoz igazítani, és általában újdonságaink is kóstolhatóak a rengeteg, állandó jelleggel elérhető izgalmas párlat mellett. A borok mellé természetesen hidegtál is kérhető, melyen kistermelői sajtok, sonkák, olívabogyó-válogatás és zöldségkrémek kapnak helyet. Kóstolóinkat is itt rendezzük meg, valamint kis létszámú privát rendezvények, csapatépítők otthonaként is szolgál a Grand Radovin.”

2022-ben nyílt meg az első olyan bolt, amely egy plázában kapott helyet, Óbudán, így az észak-budai régióban is elérhetővé vált a Radovin a vásárlók számára. A GoBuda Mall a frissen felújított környezete és a kényelmes parkolás miatt szuper. 2023 második felében pedig megnyílt a hatodik üzlet is, Zuglóban, az új, impozáns külsejű Paskál Gardenben, ahol az a cél, hogy a többi üzlethez hasonlóan ez is a környék kedvenc borboltjává váljon, ahová szívesen térnek be a vásárlók egy-egy palackért, és ahol lehet váltani pár szót a kedves kiszolgálókkal, vagy épp elcsípni a tulajdonost.

„A minőség számunkra mindig is fontosabb volt a mennyiségnél, nagyon szeretünk párbeszédeket indítani, és mindig örömmel vesszük a vásárlóink kéréseit és kritikáit” – mesélik filozófiájukról.

2019-ben elkezdték építeni a saját bor- és ital-nagykereskedésüket, és most már országosan szállítanak. Különleges és egyedi italokkal szolgálják ki a legkisebb vendéglőktől kezdve a delikát üzleteken át a legelismertebb magyar éttermeket. Elsősorban azok választják őket, akik szeretnék borlapjukat színessé és a legaktuálisabb trendeknek megfelelővé tenni. Sőt, országszerte a Mol-kutakat is ők szolgálják ki, így ott is találkozni már a Radovin termékeivel.

A Radovintól természetesen online is tudunk rendelni, a webshopon keresztül, de érdemes követni a Facebook-oldalukat is az újdonságokért. A boltok listáját és pontos címét pedig itt éritek el.

Címkék