Keresés EN

látnivalók és kultúra

Mennyire ismered Pierre-Auguste Renoir életét és munkásságát? – Kvíz

2024. január 7-ig látogatható a Szépművészeti Múzeum Renoir-kiállítása, melynek apropóján tesztelhetitek tudásotokat a mester életútjával és munkásságával kapcsolatban.

Renoir – A festő és modelljei című tárlat a Szépművészeti Múzeum francia impresszionista és posztimpresszionista alkotókat bemutató kiállítássorozatának aktuális része, melynek extra pikantériát ad, hogy a múzeum 2019-ben megvásárolta a mester Fekvő női akt (Gabrielle) című kései remekművét.

Bár Renoir néhány fontos festménye hiányzik a kiállított képek közül, így is átfogó és teljes lett a tényleg nagyszabású kiállítás. Mivel a tárlat iránt folyamatosan nagy az érdeklődés, kíváncsiak voltunk, mennyi maradt meg a látogatókban a művész életútjáról és munkásságáról, de persze azok is kitölthetik kvízünket, akiknek még nem volt alkalma megnézni a kiállítást. Jöjjön hát 10 kérdésből álló tesztünk!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Látnivalók és kultúra

Budapest Szubjektív – Németh Juci

?>

Interjúsorozatunkban Németh Juci énekesnőt kérdeztük a Budapesthez fűződő viszonyáról.

Szponzorált

A The New Yorker mintájára itt a The Budapester – 151 illusztráció mesél a fővárosról a Városháza udvarán

?>

151 illusztráció idézi fel a budapestiek városi élményeit a The New Yorker hetilap borítóinak nyomán, a grafikákat a Városháza parkban nézhetjük meg.

Kultúra

Fűri Judit előadása a Városmajori Jézus Szíve-templomban

Fűri Judit üvegművész–restaurátor december 2-án a Városmajori Jézus Szíve-templom díszüvegablakainak restaurálásáról és rekonstrukciójáról tart izgalmas előadást.

Neked ajánlott

A